• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
"Mevcut sistem çatışmacı ve vesayetçi bir sistemdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ’a gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Yapılacak referandumun Türkiye’nin geleceği için olduğunu belirten Kurtulmuş, “16 Nisan’a çok az bir süre kaldı. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu evetler Türkiye’nin geleceği, torunlarımız içindir, güçlü ve büyük bir Türkiye içindir. Türkiye’nin bütün bu meydan okumalara karşı daha ayakta durabilmesi ve daha iyi yönetilebilmesi içindir” dedi.

Daha sonra Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde öğrencilerle bir araya gelen Kurtulmuş, mevcut anayasayının beraberinde getirdiklerini anlattı.

Kurtulmuş, “Şu anda ki mevcut sistem çatışmacı ve vesayetçi bir sistemdir. Zaman zaman bu çatışmanın da topluma sirayet etmesi yakın zamanda karşılaştığı bir durumdur. Türkiye 1950’den 2017 yılına kadar 67 yıllık sürede tecrübe ettiği çok partili siyasi hayatında maalesef sistemin çatışmacı yönünden çok ağır şekilde çekmiş, çok ağır bedeller ödemiştir. Bu 67 yılda sistemin çatışmacı özellikleri dolayısıyla 5 kere darbe olmuştur.” ifadelerini kullandı.  

Çok partili yönetim şeklini eleştiren Kurtulmuş, “Türkiye’de çok partili siyasi hayatımız boyunca, Cumhuriyetin 94’üncü yılında maalesef bu 65’inci Hükümetimiz. Ortalama 17 ayda bir hükümet değiştirmişiz. 17 ayda açılan bir marketi işlete bilir misiniz? O bile sorulacak bir şeydir. Önceki dönemlerde askeri mahkemelerde çok sayıda sivilin maalesef yargılandığını biliyoruz. Önceki dönemlerde sıkıyönetimin bir şekilde Türkiye’de sivilin alanını kısıtlamak için yapıldığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Kurtulmuş şehirden ayrıldı. (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici- İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir