• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Şırnak`ta Kur`an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesinde yapılan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin geleceğe hazırlanması, mesleki alanda yetişip, üretken gençler olması ve toplumun beklentilerine cevap vermesi için düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini, İl Müftüsü Tolan, müftülük vaizlerinden Hüseyin Batur, ŞÜ Öğretim Üyesi Fatih Karataş yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Biz Anadolu'nun kısık sesleriyiz. İçinde bulunduğumuz bina FETÖ terör örgütü tarafından imam hatiplilerimize alternatif olarak açılmıştı. Milletin parasıyla yapılmış fakat millete ihanet eden bir oluşumun kullandığı bir kolej olarak kullanılıyordu. Milletin malı ve parasıyla olan bu okullar hamdolsun gene millete geçti. İsmi de 15 Temmuz şehitlerinden Ahmet Kara'nın ismi ile yaşayacak. İmam hatiplilerimiz için beklentimiz çoktur, o nedenle düşünün, inanın ve yaşayın." diye konuştu.

İl Müftüsü Tolan ise ezanın, namaza ve huzura bir çağrı olduğunu vurgulayarak ezanın ve selaların daha güzel sesle ve makamlarla okunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okumak için yarıştı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir