• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
"Bazı yerlerde değişim hızlı olur bazı yerlerde değişim biraz zaman alır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin`in Kızıltepe ilçesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, AK Parti İlçe teşkilatında partililerle bir araya geldikten sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten sonra açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Yegin, şunları söyledi: “Kızıltepe`de esnaf ziyaretinde bulunduk. Huzurun bölgeye ciddi anlamda hakim olduğuna, vatandaşın gönlünde ve zihninde terörle mücadele konusunda devletinin kararlılığın ciddi anlamda oturdu ve sahiplendiğini biz buna şahit olduk. Bundan dolayı çok memnun ve mutlu olduk. Bu bölge terörden arındırılırsa, terör ve uzantıları bir şekilde güçlerini kaybederse, devlet millet el ele bu mücadeleyi başarı ile atlatırlarsa bölgede huzurlu olur. Evimizde huzurlu otururuz. Çocuğumuzu huzurla okula göndeririz. Yatırımcımız huzurla iş yeri açar. Biz de çalışmak isteyen kimseler olarak huzurla çalışacağımız iş yerlerine kavuşuruz. Güvenlik çok önemli bir şey, terörden bölgenin arındırılması çok anlamlı cazibe merkezi çerçevesinde Mardin`e gerçekten ciddi anlamda bir yatırım gelmek istiyor. Sadece Mardin değil bütün bölgeye bu anlamda ciddi bir yatırımcı gelmek istiyor.”

Yegin, bölgede büyük bir umut ve beklentinin olduğunu 16 Nisan`dan sonra yeni yürütme modeli ile beraber Türkiye hedeflerine bölgesinde de bu bölgede çok daha hızlı, güçlü ve kararlı adımlarla devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Buralara yatırımın gelmesi birilerinin gelip buralardan 3 kuruş fazla para kazanması anlamında değil, devlet açısından en önemli tarafı buralarda istihdam olanaklarının açılması fabrikalarda istihdamın da imkanların da artması ve bölgedeki vatandaşımızın insanlarımızın gençlerimizin bu istihdam olanaklarından yararlanarak çalışması, evlerine ekmek götürecek bir işe de sahip olmalarıdır. Bu anlamda çok teşvikler var bölgede. Büyük bir umut var büyük bir beklenti var. İnşallah 16 Nisan`dan sonra yeni yürütme modeli ile beraber Türkiye hedeflerine bölgesinde de bu bölgede çok daha hızlı, güçlü ve kararlı adımlarla devam edecek. Gördüğümüz tablo bu. Mardin Organize sanayimizde 5 bin çalışanımız var. Bunu yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyoruz diyor. Ticaret odamızla bir araya geleceğiz. Onlarla da görüşeceğiz. Buradan Nusaybin`e geçiyoruz. Bir hareketlilik var. Bazı yerlerde değişim hızlı olur. Bazı yerlerde değişim biraz zaman alır, yavaş yavaş olur. Yavaş yavaş olsa da Mardin`de bu istihdam seferberliğine bir teveccühün olduğunu iş verenlerimiz tarafından görüyoruz. Bu memnuniyet verici, inşallah rakamları ziyaretlerimizi tamamlayınca netleştirmiş olacağız.” (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir