• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
ABD`den Suriye`ye asker gönderme planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington Post`un ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Pentagon Suriye`ye bin askerin daha konuşlandırılmasını öngören bir plan taslağı hazırladı. Planın Savunma Bakanı Jim Mattis ve Başkan Donald Trump tarafından onaylanması hâlinde, şu an Suriye`de bulunan yaklaşık 950 ABD`li askerin sayısı ikiye katlanmış olacak.

Bu askerler konuşlandırıldığı takdirde, YPG ve yanında savaşan Arap güçlere IŞİD`e karşı mücadelede destek verilecek, onlara danışmanlık yapılacak ve ABD`nin öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetleriyle koordinasyon yürütülecek.


ABD, geçtiğimiz günlerde Menbic ilçesine zırhlı araçlar ve asker konuşlandırmıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama`yı Suriye`de zayıf bir politika izlemekle suçlayan Trump, IŞİD ile mücadele konusunda yeni bir plan hazırlaması için Pentagon`a 30 gün süre vermişti. Savunma Bakanı Mattis, Şubat`ın sonunda yeni planın ana hatlarını Beyaz Saray`a sunmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel`in planın ince detaylarını ve Suriye`deki ABD`li askerlerin ne kadar arttırılacağıyla ilgili önerilerini Mart sonunda Mattis`e iletmesi bekleniyor.

Washington Post`a konuşan yetkililere göre, Savunma Bakanı Mattis`in bu önerileri onaylaması bekleniyor.

Suriye`ye konuşlandırılacak ABD`li askerler muharip görevi üstlenmeyecek.

ABD, geçen hafta Rakka operasyonuna destek vermek üzere topçu birliklerini Suriye'ye göndermişti.

Pentagon, Mart ayı başında Türkiye`nin YPG'den almak istediği Menbic`e de ek asker göndermişti. Pentagon Sözcüsü Davis, bu görevin "IŞİD'den başka bir tarafa saldıranları caydırmak için olduğunu" söylemişti.

Kaynak: Washington Post

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir