• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cezaeinde Hz. Muhammed`in Hayatını Öğreniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
4 ayrı kategoride yapılacak ve 11 bin öğrencinin katılacağı sınava Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutukluların da dâhil edilmesi için protokol imzalandı.

Cezaevindeki sınav 2 ayrı kategoride Osman Kesikoğlu’nun Siyeri Nebi ve Reşit Haylamaz’ın Efendimiz adlı kitaplarından yapılacak. Karaman İl Müftülüğü’nde yapılan protokol imza töreni öncesi konuşan KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, 26-27 Mart tarihlerinde yapılacağını ve 250 ye yakın tutuklu ve hükümlünün sınava girmesinin beklendiğini belirtti. Okçu, sınav yerinin Karaman Ceza İnfaz Kurumunun belirlediği ve uygun gördüğü şekilde olacağını söyledi. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de yaptığı konuşmada 11 öğrencinin katılacağı sınava cezaevinden de katılım olmasının çok önemli olduğuna dikkatleri çekerek KAREGDER ile birlikte yürütülen kampanyanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Aynı kampanya kapsamında Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin fidanın dikileceğini de sözlerine ekleyen Değirmenci, bu etkinliğin içinde yer alanların ve alacakların çok anlamlı bir sürecin içinden geçtiğini belirtti.

Karaman Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İshak Yıldırım da yaptığı konuşmada çok anlamlı bir etkinliğe katıldıklarının farkında olduklarını belirterek, sağlıklı bir süreç için gerekli desteği vereceklerini söyledi. Yıldırım, 2 kategoride yapılacak sınavlarda ilk 10 a değişik ödüllerin verileceğini belirtti. KAREGDER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Gök ile Karaman Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Musa Kuraç’ın da hazır bulunduğu program protokolün imzalanması ile sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir