• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
"Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye`nin sorunları çözülmüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Batman`da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Batman`da tekstil fabrikalarını ziyaret edip firma sahipleriyle görüşen Eker, işçilerin ve firma sahiplerinin yaşadığı sorun ve sıkıntılarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra tekstil çalışanlarıyla bir araya gelen Eker, burada yaptığı konuşmada işçilerden referandumda desteklerini istedi.

Eker, “Biz bu bölgedeki kardeşlerimizin, burada çalışan kardeşlerimizin emekleriyle daha müreffeh, daha kalkınmış, daha onurlu bir hayat sürmeleri için gerekli altyapıyı geliştirmek istiyoruz. Buradan dünyanın en önemli merkezlerine, firmalarına ürün tedarik ediliyor. Sizin refah düzeyinizin artması gerekiyor. Sorunlarınız giderilmesi, daha iyi şartlarda, daha güzel imkânlarla çalışmanız lazım. Bunun sağlanması lazım. Bunun için Türkiye`de bir sistem değişikliğini öneriyoruz. Çünkü birçok sorunumuz mevcut hükümet sisteminin bürokratik vesayet altında olmasından kaynaklanıyor.” dedi.

Siyasetteki işin var olan sorunları çözmek olduğunu belirten Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kavga etmeden, teröre başvurmadan, birbirlerimizin farklılıklarına, ayrı düşüncelerine tahammül ederek, birbirimizi benimseyerek, renklerimiz, düşüncelerimiz, dillerimiz, örfümüz siyasi düşüncemiz farklı olabilir ama hepsini birlikte, bir arada benimseyerek, herkesi kardeş bilerek ve herkesin hukukuna saygı duyarak, kavga etmeden bu sorunlarımız çözmemiz lazım. Biz bunu yapmak istiyoruz. Çünkü gözyaşından, kandan başka hiçbir şey getirmeyen kavganın kimseye bir faydası olmamıştır.”

16 Nisan`da yapılacak referandum ilgili de konuşan Eker, Türkiye`deki hükümet sisteminin değişmesini istediklerini vurguladı. Bunun için destek isteyen Eker, konuşmasının devamında, “Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye`nin sorunları kolay çözülmüyor. Bu referandumla getirmek istediğimiz şey şu; Türkiye`nin hükümet sistemi daha kolay kararlar alabileceği şekle gelsin. Siyasi, idari, ekonomik, sosyal ve altyapı sorunlarımızı daha seri, kısa sürede çözelim. Türkiye`nin fert başına geliri 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkardık. 3-4 kat Türkiye`nin geliri arttı ama bu yetmiyor.” diye konuştu.

“Sandık önümüze geldiğinde tepkimizi ortaya koyalım”

Eker, “Herkesin düşündüğünü rahatça ifade edebildiği kendi kimliği, kültürüyle, kendi ait olduğu Kürt ise Kürtlüğüyle iftihar edebileceği bir sistemin kurulması lazım. Biz bunun mücadelesini veriyoruz, başka bir şey değil. Bu memleketteki 80 milyon insan; Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak, Zaza kim varsa hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Haklarımızı, demokratik taleplerimizi meşru yollarla ifade etmek durumundayız. Kavga etmende, çünkü kavga kimseye yarar getirmedi. Çünkü çatışma, terör sadece bizim düşmanlarımızın işine yarıyor, başka kimsenin işine yaramıyor. Onun için onlara da fırsat vermeyelim. Demokratik yöntemlerle sandık önümüze geldiğinde tepkimizi ortaya koyalım. Gidelim, hakkımızı kullanalım.” ifadelerini kullandı.

“Biz diyoruz ki, anayasanın bu 18 maddesi Türkiye`ye fayda getirir” diye belirten Eker, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Türkiye`nin işini kolaylaştırır. Türkiye`nin kalkınmasını, refahının artmasını sağlar. 10 bin dolar geliri 24 bin dolara, 50 bin dolara çıkarmanın yolu bu. Başka bir yolu yok. Yoksa sefalet, gözyaşı, kan devam eder. Biz bunu istemiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu bürokratik vesayet ortadan kalkıyor. İşin özü budur. Türkiye iki başlılıktan kurtulur. Hükümetlerin koalisyon mecburiyeti ortadan kalkıyor. 16 Nisan`da biz bunun için sandığa gidiyoruz. Biz sizden bizim önerimiz, teklifimiz; sizin için, Batman için, bölge için, Türkiye için buna evet denmesidir. Evet dendiğinde Türkiye, çok daha kolay meselelerini çözebilecek bir hale gelir.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir