• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Bakan Yardımcısı Yegin Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 6 Ocak'ta Konya'da açıklanan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Mardin'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programları kapsamında 81 ili gezdiklerini söyledi.

Çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdiklerini ifade eden Yegin, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik. Bunları da sahada anlatmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yegin, "81 ilimizdeki ziyaretimizi tamamlamıştık. Şimdi bu ziyaretlerin neticesinde Cumhurbaşkanımız istihdamda milli seferberlik çağrısından sonra artı istihdam teşvikimizi ilan ettik. 2017 yılı boyunda işverenimize, çalışan ve çalışmak isteyen ve çalıştırmak isteyene uyguladığımız bir artı istihdam teşviki var. 2017 yılı boyunca bir işyerinde yeni çalışacak kişinin ücreti dışında geri kalan bütün vergi ve prim yükünü devletin karşıladığı yeni bir teşvik açıkladık. Bunu sahada daha iyi anlatmak üzere yeniden ekiplerimizle beraber 81 ilimizi dolaşıyoruz." diye konuştu.

Bu ziyaretler esnasında sahada olan olumlu havayı ve memnuniyetleri gördüklerini aktaran Yegin, şunları söyledi: "Bölgede hem istihdam artışı hem terörle mücadele konusunda gelinen noktanın toplum üzerinde oluşturduğu olumlu ve güzel havayı hem de üretime dönük bu cazibe merkezleri ile beraber şehirde, bölgede çok ciddi kalkınmaya, huzura, istihdama dönük müthiş bir umudun olduğunu görüyoruz. İnşallah bu umudun, 16 Nisan'da Cumhuriyet tarihinde belki de en kapsamlı, en kalıcı ve en önemli teşvik olarak görebileceğimiz yeni yürütme modeli ile hayırlı bir şekilde, coşkulu bir evet ile bölgeden verilecek destekle çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz."

Bakan Yardımısı Yegin, daha sonra bazı fabrikaları ziyaret etti. (M. Salih Keskin- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir