• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
"Halepçe Katliamı`nın sorumlusu dünya emperyalizmidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe Katliamı'nın 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Merkezi, katliamdan sorumlu olanların, dönemin zalim diktatörü Saddam ve avanesinden ibaret olmadığına, mazlumların kanıyla beslenen dünya emperyalizminin bu soykırımın sorumlusu hatta faili olduğuna vurgu yapıldı.

"16 Mart 1988 tarihinde emperyalistlerin Baas rejiminin eliyle gerçekleştirdiği ve binlerce Kürd`ün katledildiği, yüz binlercesinin de kendi topraklarından sürüldüğü Enfal operasyonunun son halkası olan Halepçe Katliamı'nın 29`uncu yılını ilk günkü acı ve hüzün ile anıyor, bu katliamı yapanları lanetliyoruz." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mazlumların kanıyla beslenen dünya emperyalizmi bu soykırımın sorumlusudur hatta failidir"

"İnsanlık adına bir utanç, dünya tarihinde ise kara bir sayfa olarak yerini alan Halepçe Katliamı'nda tüm dünyanın gözleri önünde ümmetin yetimi olan mazlum Kürd halkı kadın, çocuk, yaşlı demeden kimyasal silahlarla katledilmiştir. Bu katliamın sorumluları, dönemin zalim diktatörü Saddam ve avanesinden ibaret değildir. En az Saddam kadar ona bu silahları sağlayan ve mazlumların kanıyla beslenen dünya emperyalizmi bu soykırımın sorumlusudur hatta failidir."

Emperyalist ülkelerin İslam coğrafyasında yeni Halepçeler yaşattığına dikkat çekilen açıklamada, "Piyonlarına kimyasal silahlar kullandırarak binlerce mazlum Kürd`ü çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden katledilmesinde rolü olanlardan maalesef bu güne kadar hesap sorulmamıştır. Bundan cesaret alan emperyalist ülkeler İslam coğrafyası üzerindeki kirli emellerinden vaz geçmedikleri gibi piyasaya sürdükleri yeni piyonları ile Müslümanları bir birine kırdırarak bize yeni Halepçeler yaşatmaktadırlar." ifadeleri kullanıldı.

"Halepçe Katliamı bir soykırımdır"

Halepçe katliamı'nın bir soykırım olduğu ve başta Türkiye olmak üzere diğer dünya devletlerinin de bunu bir soykırım olarak resmen kabul etmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, "Halepçe`ye atılan kimyasal silahların tedarikçisi emperyalist güçlerin yıllar sonra bölgedeki menfaatlerinin devamını sağlamak için katledilmesine seyirci kaldıkları Kürtlerin bugün hamiliğine soyunmalarını ise ibretle izlemekteyiz. Halepçe Katliamı bir soykırımdır. Başta Türkiye olmak üzere diğer dünya devletlerinin de bunu bir soykırım olarak resmen kabul etmeleri çağrısında bulunuyoruz." denildi.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Katliamın 29`uncu yıldönümünde bir kez daha Halepçe şehitlerini rahmetle anıyor ve bu vahşetin faillerini ve azmettiricilerini lanetliyoruz. Yeni Halepçeler yaşamamak, zalimlere fırsat vermemek ve onlara diz çöktürmek,  Müslümanların yanı sıra dünyadaki tüm mustazaflara umut olmamız için birliğimizi sağlamalı, inandığımız değerleri hayatımızın merkezine oturtmalıyız." (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir