• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Yetimler yararına konser düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına Diyarbakır'da 26 Mart'ta konser düzenleyecek.

Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Oğuz ve Grup Tillo'nun sahne alacağı konser, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, konserden elde edilecek gelirin yetimlere verileceğini söyledi.

Yetim ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında sıkıntılar yaşandığını belirten Karavil, her geçen gün yetim aile sayısının arttığına dikkat çekerek, bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için farklı gelirler elde etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Karavil, "Yetimler için gezi programı düzenlemiştik. İnşallah önümüzdeki günlerde çocuklarımızla ilgili piknik programı planlıyoruz. Ayrıca mübarek üç aylar başlayacak. Ramazan ayına girmeden önce yetim çocukların gıda ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Ramazan Bayramı öncesinde de 'Bir Yetimi Siz de Giydirin' teması kapsamında başlatacağımız kampanya ile yetimleri giydireceğiz." dedi.

"İyi bir katılım oluşmasını bekliyoruz"

Konsere yoğun katılım beklediklerini ifade eden Karavil, "Bu çerçevede bazı faaliyet ve etkinliklerimiz olacak. Yapacağımız konser de bunlardan bir tanesidir. Halkımız bu işe duyarlıdır. Yetimlere karşı görevlerini biliyorlar. İyi bir katılım oluşmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Toplumda yetimlere karşı hassasiyet oluşturmak istiyoruz"

Konsere çağırılan sanatçıların bu işe gönül verdiklerine değinen Karavil, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konser yetimlere karşı bir duyarlılık ve hassasiyetin oluşmasına katkı sunacaktır. Bu tür etkinlik ve programlar ile asıl hedefimiz insanları yetimlere karşı biraz daha hassas hale getirmektir. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki insanlar bazı durumları hayatın hızlılığından kaynaklanmasından dolayı unutuyorlar. Dolayısıyla toplumda yetimlere karşı hassasiyet oluşturmak istiyoruz. Genel olarak toplumda yetimlere karşı bir hassasiyet var ama hayatın hızlı akışından dolayı insanlar bir an da olsa unutabiliyorlar."

"Yetim kavramını gündemde tutmak önemlidir." diyen Karavil, "Bu kapsamda yetimlerin varlığını gündemde tutmak, onları sahiplenmek adına toplumu teşvik etmek istiyoruz. Bu konserin de bu noktada katkısı olacağına inanıyoruz. Yetimler ile ilgili bir konser olduğu için halkın katılımının yüksek olacağına inanıyorum. İnsanlarımız bu konularda duyarlıdır. Konserde 6 sanatçı kardeşimiz bu işe destek sunacak. Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop ve Mehmet Ali Oğuz. Bunun yanında Grup Tillo da bu organizasyona destek verecek. Allah katılımcılardan razı olsun. Güzel ilahileriyle konsere katılacaklar." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir