• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Yapıcıoğlu Batman esnafının sıkıntısını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti çalışmaları yapmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman'da çarşı esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Ziyarette esnaf Yapıcıoğlu'na yoğun ilgi gösterirken, ekonomik anlamda yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, "Dün Siirt'te, önceki gün Bitlis'te ve bugün de Batman'da esnafımızı geziyoruz. Genel anlamda memleketin sıkıntıları neredeyse her tarafta hissedilen sıkıntılar ama özellikle bizim bölgemizde işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının iki katına yaklaşmış olması hatta bazı illerde iki katını da geçmiş olması, Bitlis ve Van gibi yerlerde net göç vermiş olması, nüfusun düşmüş olması esnafın durumunu olumsuz yönde etkilemiştir. Bizler de bunu gözlemliyoruz. İşsiz insanların sayısı fazla olunca çayhanelerde oturup, zaman tüketen pek çok kişi oluyor. Bu acil bir sorundur. Sosyal bir patlamaya dönüşmeden mutlaka buna el atılmalıdır." dedi.

"Vatandaşın harcayacak parası olmadığı için esnafın işi kırık"

Huzur ortamının oluşması ve hükümetin teşvik paketlerinin devreye girmesiyle piyasaların hareketleneceğini dile getiren Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yine şunu söyleyebiliriz ki huzur ortamının oluşması inşallah işlerin açılmasına, esnafın daha iyi iş yapabilmesine sebebiyet verecektir. Ön şartlardan bir tanesi huzurdur. Huzur olmadığında gelen ekmeğin de tadı olmuyor. Bunu esnafımız da dile getiriyor. Şu ana kadar gezdiğimiz esnafımızdan edindiğimiz izlenim budur. Esnafın ortak şikâyeti durgunluktur. Bunun da işsizlikle doğrudan bağlantısının olduğunu düşünüyoruz. Esnaf sabırla bekliyor. 6-8 Ekim'den bu yana sürekli işlerinin düştüğünü, bir ümitle işlerinin düzelmesini beklediklerini söylüyorlar ama henüz ümitleri gerçekleşebilmiş değil. Eğer ki paketler açılır ve piyasaya, milletin cebine para girerse esnafın da işi açılır ama şu anda vatandaşın cebinde harcayacak parası olmadığı için esnafın da işi kırık."

Yapıcıoğlu, Mardin-Diyarbakır Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu 2 askerin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruya, "Bir süredir huzur ortamı oluşmuştu. Yeniden bombaların patlaması elbette acıdır. Ölümlerin yeniden yaşanması acıdır. Bu bombalı veya silahlı saldırıların ve hatta bütün çeşitleriyle şiddetin hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı, mutlaka bunu uygulayanlara da eninde sonunda zarar vereceğini artık herkesin görmesi lazım. İnşallah bu son olur fakat sadece temennilerle olmuyor. Şiddeti uygulayan kişilerin destekçileri eğer desteklerini azaltır veya bunu çekerlerse veya itirazlarını yüksek sesle dile getirmeye başlarlarsa o zaman bu şiddeti uygulayanlar bunun kendilerine de bir fayda sağlamayacağını görmüş olurlar. Belki o zaman bundan vazgeçme konusunda ciddi ciddi düşünmek zorunda kalırlar." şeklinde cevap verdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir