• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
"Halepçe tevhidi düşüncede olduğu için hedef seçildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe katliamının 29'uncu yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir ve kanaat önderlerinden Ahmet Doğan günümüzde halen Müslümanların kanının akıtıldığına işaret ederek İslam âleminin birlik olması gerektiğini vurguladı.

Halepçe'nin mazlum bir coğrafya olduğunu belirten HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Çelik, "Neden Halepçe seçilmişti? Batılı Emperyalistlerin kuklası ve Saddam`ın orada özellikle Halepçe`yi seçmesinin sebebi Halepçe`nin tevhidi düşüncede olması ve mezhep ayrımı yapmadan Müslüman kardeşlerinin yanında durmasıydı. Bu günde aynı şekilde Batılı emperyalistlerin kuklaları her tarafta Müslümanları katlediyor. Dün Saddam, Bu gün Sisi Bu gün Esad… Ne yazık ki Müslümanı Müslümanın eliyle katlediyorlar." diye belirtti.

İslam ülkelerine seslenen Çelik, mezhepçilik ve ırkçılık hastalıklarına karşı Müslümanların birlik olması gerektiğini ifade etti.

Zulmün Halepçe ile sınırlı kalmadığını ve o günden bu güne hâlâ Avrupa menşeili silahlarla Müslüman katliamlarının yaşandığını ifa eden Vahdet-Der Başkanı Demir ise Halepçe`ye atlan kimyasal silahlarla 5 bine yakın insan hayatını kaybettiğini, bir o kadarının da sakat kaldığını aktardı.

Aradan geçen 19 yıla rağmen kimyasal gazların etkisiyle Halepçe'de insanların sakat doğabildiğine dikkat çeken Demir, o gün yaşanan acıların, yüreklerdeki tazeliğini halen koruduğunu dile getirdi.

Demir, "Ölen annesinin başucunda ağlayan çocuklar, ölen annesinin göğsünden süt emen bebekler,  çaresiz ve anne! diye ağlayan çocukların feryatları halen içimizi yakmaktadır.  Zalimlerin zulmü sadece Halepçe ile sınırlı kalmadı. O günden bu güne nice Halepçeler yaşadık yaşıyoruz." dedi.

Batılı emperyalistlerin saldırıları karşısında Müslümanları birlik olmaya çağıran Adıyaman'ın kanat önderlerinden Ahmet Doğan da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Halepçe katliamının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala hafızalarımızdan silinmiş değil. 5 bin insanın katledilmesine şahit olduk. Daha sonra kullanılan gazların, Hiroşima`ya atılan bombalardan daha fazla tesirli ve uzun ömürlü olduğunu sonraki araştırmalardan öğrendik.  Rusya ve ABD`nin aralarındaki mücadelede hedef Müslümanlardır.  Bunların bu tavırları karşısında Müslümanların uyanık davranmaları ve birbirlerine karşı Peygamber Efendimizin, 'Müslümanlar kardeştir ve bir vücudun azaları gibidir.' hadisine uymalı. Dünyanın neresinde olursak olalım Müslümanların başına gelen dertlerden dolayı dertlenmeliyiz ve birbirimizi korumalıyız. Çünkü Batılı emperyalistler nerede İslami hassasiyet geliştiyse orayı imha etmeyi kendi inançları gereği uygun görürler."  (Ferit Gölgül- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir