• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Emekliler hayalini kurdukları evlere kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimiyle yapımına başlanılan ve emeklilere verilecek 160 adet TOKİ konutunun yapımının bitme aşamasında olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin yıllarca kurdukları ev hayalini gerçekleştirecek TOKİ konutlarının yapımının bitme aşamasına geldiğini, yakında daire kuralarının çekileceğini söyledi.

Daha önce arsa nedeniyle yapılması planlanan kontlarla ilgili sorun yaşandığını ifade eden Ekmen, "Konutlarımız 149 dönüm arazi üzerinde yapılmıştır. İnşaat aşamasında bu arazinin içinde 15 dönüm arazinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olduğu fark edildi ve bin 472 konutumuz 134 dönümün içinde yapılmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arazi blokların içinde kaldığı için okul yeri değiştirildi. Tapu, imar, ifraz işleri zaman aldığı için konutlarımızın alt tarafında çukur diye tabir edilen ve rağbet görmeyen bu yere 160 kayıt yaptık ve çalışmalara başlandı. Bin 472 konutumuzun teslimatını yaptık. İnşaatına geç başlanan 160 konutumuz bitme aşamasına gelmiş. Yakında daire kuraları çekilecektir." dedi.

Açıklamanın devamında Ekmen, "Konutlarımızın hemen yanında toplam 41 dönüm arazi bulduk ve alınması için başvuruda bulunduk. 2 bin 39 parselde 3,5 dönüm tarım arazisi bulunduğu için henüz alamadık ve alınması için uğraş vermekteyiz. Bunların dışında yine Kuyubaşı mevkiinde 7 parselde toplam 215 dönüm arazi bulduk. Başbakanlık, Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının onayı alındı. Bu araziler TOKİ Başkanı'nın bize verdiği vekâlet ile Toplu Konut İdaresine devredildi. Bu arazi üzerinde konut yapılabilmesi için zemin etüdü yapıldı. İmar değişikliği yapılması için Batman Belediyesine gönderildi ve şu anda belediye meclisinin toplanması beklenmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir