• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Almanya`dan referanduma şartlı onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da Başbakan Angela Merkel hükümeti, 1.4 milyon civarında Türkiyeli seçmenin Türkiye`de 16 Nisan`da yapılacak anayasa referandumunda oy kullanmasına izin verdi ancak bunu da şartlara bağladı.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, iznin Başbakanlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı arasında karara bağlandığını açıkladı. Dışişleri Sözcüsü Martin Schaefer, Türkiyeli seçmenlerin Almanya`da oy kullanma izninin, seçim hazırlığı ve oy işleminin Alman yasalarına uygun yürütülmesi şartıyla verildiğini, bu izni geri çekme hakkını muhafaza ettiklerini belirtti.

‘İŞBİRLİĞİ YAPILSIN`

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer: “Tavrımız çok açık. Almanya`daki Türk seçmenlerin Türkiye`nin gelecek anayasasıyla ilgili karara mümkün olduğu kadar katılmasını istiyoruz. Ama seçim işleminde Alman yasaları geçerli. Türk hükümetinden çok net biçimde Alman hukuku ve yasalarına uymasını talep ediyoruz. Almanya`da seçim hazırlığı ve oy kullanma işlemlerinde somut işbirliği bekliyoruz. Bu Almanya`da planlanan kampanyalar için de geçerli. Aksi takdirde hükümet verilen bu izni yeniden gözden geçirme hakkını saklı tutuyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir