• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Mardin'de hayatını kaybeden askerler memleketlerine uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol mevkiinde PKK’lilerin önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı (23), Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve 4.kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Abdullah Özçelik için tören düzenlendi.

Mardin Havaalanı’nda saat: 18.30 başlayan törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Komutanı Altan Er, il protokolü, STK temsilcileri, bazı vatandaşlar ve hayatını kaybeden askerlerin aileleri katıldı.

Cenazelerin katafalka konulması ile başlayan törende daha sonra askerlerin özgeçmişleri okundu. Tören, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı duadan sonra helallik istemesiyle sona erdi.

Törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı'nın naaşı Kahramanmaraş'a, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım’ın naaşı Kayseri’ye ve Uzman Çavuş Abdullah Özçelik'in naaşı Nevşehir'e uğurlandı.

Mardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol mevkiinde PKK’lilerin önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı (23), Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım hayatını kaybetmişlerdi.

Saldırıdan hemen sonra 70. Mekanizma Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda 4'üncü kattaki evinin balkonunda düşen Uzman Çavuş Abdullah Özçelik de hayatını olay yerinde hayatını kaybetmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir