• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
"Batılı emperyalistler yeni Halepçeler yaşatmakta"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'de faaliyetlerde bulunan Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce-Der) , Halepçe Katliamı'nın 29'uncu yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Batılı ülkelerin İslam coğrafyasında yeni Halepçeler yaşattığına dikkat çekti.

Düşünce-Der tarafından yayınlanan mesajda; 16 Mart 1988'de ABD ve Batı ülkelerinin destekleriyle Saddam tarafından yapılan Halepçe Katliamı'nda hayatını kaybedenler Allah'tan rahmet dilenildi.

Halepçe Katliamı'nda binlerce Müslüman Kürt'ün katledildiği, binlercesinin de yaralandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "29 yıl önce Irak`ın Süleymaniye kentine bağlı Halepçe de bir katliam yaşandı. Dünyanın ve Kürdistan'ın tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliam sözde medeni dünyanın gözü önünde kimyasal gazlarla ABD`nin ve Batı'nın desteklediği Saddam Hüseyin`in emri ile gerçekleşti. Bu katliamda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere savaşla hiçbir alakası olmayan ve tek suçları Müslüman Kürt olan binlerce insan katledildi. Binlercesi de sakat kaldı. Bu mazlum halkın yaşamış olduğu mağduriyet bununla bitmeyip daha sonraki neslin çoğunun sakat doğması ve kanser hastalığına yakalanmasına neden oldu."

Batı'nın İslam coğrafyasında yeni Halepçeler yaşattığına vurgu yapılan açıklamada, "Bugün başta Musul olmak üzere gerek Irak ve Suriye'de devam eden ve tek amaçları sömürgeci ABD, İsrail ve Batılı ülkelerin silah baronlarına hizmet etmekten başka bir amacı olmayan kirli bir savaş yürütülmektedir. Bu savaş başta Müslüman Kürt halkı olmak üzere, mazlum ve mustazafların zenginlikleri talan edilmekte, gelecekleri yok edilmektedir. Sözde kimyasal silahları imha etmek ve demokrasiyi getirmek bahanesiyle bu coğrafyayı işgal eden Batılı emperyalistler ve onların yerli uşaklarının elleri ile defalarca kimyasal silahlar kullanılmakta yeni yeni Halepçeler yaşatmaktadır." denildi.

Batılı emperyalistlerin, İslam coğrafyasında yaptığı katliamlara son verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Başta Halepçe olmak üzere Hiroşima, Nagazaki ve diğer coğrafyalarda kullanılan kimyasal silahlarla yapılan katliamları Düşünce-Der olarak kınıyor ve doymak bilmeyen Batılı emperyalist ve sömürgeci bütün güçlerin İslam coğrafyasını terk etmeleri gerektiğini söylüyoruz. İslam coğrafyasını yöneten tüm ülke liderlerini bu katliamları durdurmaya davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Mesajın sonunda, "Halepçe katliamının yıl dönümünü hüzünle anarken hayatını kaybeden bütün Halepçe şehitlerine Allah'tan rahmet, Müslüman halkımıza başsağlığı diliyoruz." denildi. (Cihat Şayık -İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir