• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Şam`da iki intihar saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye devlet televizyonu, askeri üniforma giyen bir canlı bombanın üzerindeki bombayı infilak ettirerek Şam'daki Adalet Sarayı'nı hedef aldığını duyurdu. Devlet Televizyonu İhbariye`ye konuşan üst düzey bir yetkili, saldırganın Adalet Sarayı'na girmeye çalışırken, güvenlik görevlilerinin kendisini durdurma girişimi sırasında üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi. Suriye Adalet Bakanı Necm Ahmad, patlamada 31 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adalet Sarayı`ndaki intihar saldırısından kısa bir süre sonra, ikinci bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olay, yine bir canlı bombanın üzerindeki düzeneği infilak ettirmesiyle meydana geldi. Adalet Sarayı`nın 4 kilometre batısındaki Rabva bölgesinde bir lokanta hedef alındı. Bu saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısı henüz açıklanmadı.

Saldırıları üstlenen olmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu, Şam`ın merkezinde Şiilerin kutsal mekânlarını ziyaret etmek için Irak`tan gelen turistleri hedef alan bir çifte saldırı düzenlenmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda 74 kişinin ölüğünü söylemişti. Saldırıyı Şam`ın kurtuluşu Heyeti Örgütü (Tahrir-u Şam Heyeti) üstlenmişti. Bu örgüt, daha önce Nusra Cephesi adıyla bilinen Şam`ın Fethi Cephesi ile başka silahlı gruplarla birleşmesi sonucu kurulmuştu.

Suriye'de 2011'de barışçıl ayaklanmalarla başlayan iç savaş 6 yılını tamamladı. En az 310 bin kişi öldü. Milyonlarca Suriyeli sığınmacı durumuna düştü.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir