• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Çağrı TV Test Yayınını Başarıyla Bitirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Emrah Tel / Haber Merkezi
“Her geçen gün biraz daha yıpranan medyaya taze bir soluk, yeni bir ufuk olmak için” ilkesiyle 12 Eylül 2011’de yayın hayatına başlayan Çağrı TV test yayınını kaldırarak normal yayın hayatına başladı. Her geçen gün eklenen yeni programlar ile yayına devam eden Çağrı TV, Türkçe ve Kürtçe programları, tartışma ve yarışma programlarıyla, canlı yayınlarıyla adım adım büyüyor. Bu hızlı gelişim ve ekranların Çağrı TV’ye olan ihtiyacını konuştuğumuz Çağrı TV Genel Yayın Yönetmeni Abdulsamet Yalçın, “Bunca TV kanalı varken Çağrı TV` ye ne gerek vardı’ vehmine kapılmamak ve ‘var olan TV kanalı kadar Çağrı TV niteliğinde TV kanalına ihtiyaç vardır’ şeklinde düşünmek gerekir” dedi.

BİR İHTİYACI GİDERDİK

Objektif ve ilkeli yayıncılığın önemine dikkat çeken Yalçın, “Geldiği nokta itibariyle iletişimin dünyayı küçük bir köy haline getirdiği bir çağda yaşıyoruz. Başta medya olmak üzere iletişim araçlarını düşündüğümüzde nitelik, nicelik ve çeşitliliğiyle kelimenin tam manasıyla baş döndürücü olduğu için bu çeşitliliğin içinden objektifi ve hakikati yakalamayı da imkânsız denecek kadar zorlaştırıyor. Oysa bunca gelişmişlik insanlığın faydası içindir, en doğru olanına en kestirme yoldan, başı sağa sola vurmadan ulaşmak içindir. O halde burada gereği kadar dikkat edilmeyen, fazlasıyla ihmal edilen bir şey var: Ahlak ve ilke. Çünkü her şeyin bir ahlakı ve bir takım ilkeleri mutlaka vardır. Savaş bile ilkelerine göre yapılmadığı zaman ‘kirli savaş’ ismine müptela oluyor” ifadelerini kullandı. Ekranların Çağrı TV’ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Yalçın, “İşte bu sebepten ‘her geçen gün biraz daha yıpranan medyaya taze bir soluk, yeni bir ufuk olmak için’ söylemiyle yola koyulduk. Böyle bir durumda ‘bunca TV kanalı varken Çağrı TV`ye ye ne gerek vardı’ vehmine kapılmamak ve ‘var olan TV kanalı kadar Çağrı TV niteliğinde TV kanalına ihtiyaç vardır’ şeklinde düşünmek gerekir” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ DUYULAN TÜM ALANLARDA YAYIN YAPIYORUZ

Kısıtlı imkânlarla yayın yaptıklarını söyleyen Yalçın, “Aslında mevcut imkân ve şartlarımız bir TV’nin normal yayın yapması için elverişli değildir, daha iyisi için de çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak yurt içinde ve yurt dışında yelpazesi oldukça geniş olan izleyici kitlemizin yoğun talep ve beklenti şeklinde gösterdiği teveccüh, bizim de bir TV’de yapılabildiği kadar halkımıza bir an önce faydalı olabilme arzumuz neticesinde 30 Ocak 2012 tarihinde test yayınından çıktık” dedi.

Yayın akışı ve program içerikleri ile ilgili bilgi veren Yalçın, “Yayınlarımızda İslami hassasiyetlerimizin muhafazasına azami derecede riayet ederek var olan programlarımızın formatlarını izleme zevkini de göz önünde bulundurarak değiştirdik ve yeni programlarımızı hayata geçirdik.

‘Hayırlı sabahlar’, ‘on üç haberleri’, ‘on beş haberleri’ ve ‘ana haberler’ programlarıyla gündemi, hiçbir çıkar ve endişe çıkmazına düşmeden berrak ve vasat İslam anlayışı ile sunuyoruz.

—Doğan hiçbir çocuk yoktur ki İslam fıtratı üzerine doğmamış olsun’ ifadesiyle fıtratın evrensel olduğunu belirten hadis ‘ancak ebeveyni onu sonradan ya Yahudi ya Hıristiyan veya Mecusi yapar’ istisnasıyla da hâkim toplumun yaptığı dayatmaların fıtrata yapılan yanlış müdahale olduğunu ‘saadeti dareyn’ programında işleyerek mutluluğun yollarını işliyoruz.

—‘Çocuklarınıza, ilahi emirlere uyup amel etmelerini, ilahi yasaklardan kaçınmalarını emredin. Çünkü böyle emredip (onları İlahi buyruklara saygılı kılmanız) onları ateşten korur” hadis-i şeriften yola çıkarak yaptığımız çocuk programları ve yayınladığımız çizgi filmlerle geleceğimiz olan çocuklarımıza İlahi emir ve yasaklara uyma pratiğini gösteriyoruz. Çocuklarımızın, ahlaki erozyona uğramadan televizyon izlemesi için alternatif bir kanaldır Çağrı TV.

İZLEYİCİYLE BİR BÜTÜN OLACAĞIZ
—Hazreti Peygamber (a.s.v.), “bir ayet bile olsa benden aktarın.” diye buyurmuş ve bir rivayette kendisinin bir muallim olarak gönderildiğini ve esas vazifesinin bu olduğunu ifade etmiştir. Bütün insanlar için gönderilmiş olan Peygamberin kendini bir muallim olarak tavsif etmesi, her insanın Peygamberden ve Onun eğitiminden faydalanması gereğini doğurur. Yaptığımız Kürtçe ve Türkçe hadis programlarıyla evlerinize misafir olacağız ve Kâinatın Efendisi (s.a.v)’ın yol gösterici sözleriyle ekranlarımızdan gözünüz, kulağınız, kalbiniz, aklınız feyizlenecek, günah kirinden uzak duracak.

—Yaptığımız Kürtçe ve Türkçe canlı fıkıh programlarıyla günlük hayatta karşılaştığınız sorun ve aklınıza takılan soruların cevabını canlı yayında alabilirsiniz. İslami kültür külliyatımızı unutmadan, unutturmadan gençlerimizin yeniden gelecek vadeden nesiller olmasına ön ayak olacağız.

—Haftalık gündem analiz programlarıyla izleyicilerin ihtiyaç, beğeni ve hassasiyetlerine önem vererek konuşulmayanları konuşur, sorunlarımızı masaya yatırır, çözüm yollarını irdeler, neyin doğru neyin yanlış olduğuna dair halkın inanç, beklenti ve hissiyatını ortaya koyarız.

İSLAMİ HASSASİYETLERİ GÖZETİYORUZ

Çağrı TV’nin yayın politikasına da değinen Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü; “Çağrı TV bölgenin sorunlarına karşı duyarlı olup farklı kültürlerin bir arada yaşamalarından suni ve çatışmacı problemler oluşturmalara karşı İslami hassasiyetlerimizin muhafazasına azami derecede riayet ederek yaklaşır. Yayıncılıkta hız, kalite, doğruluk, fayda ve bilgiye gereken hassasiyeti göstererek izleyiciye TV’nin, Allah (cc)’nun bir nimeti olduğu hazzını tattırır. Bunların yanında gündeme dair bilmemiz gerekenler, sürüklenmeksizin cesurca yorumlar, siyer ışığında günümüz sorunlarına cevaplar, Kur’ân iklimini doyasıya soluyacağımız programlar, yarışmalar, bizden müzikler, belgeseller, kültürümüz ve tarihimize dair zevkle izlenecek programlarla İslam ümmetinin bir kanalı olarak Diyarbakır’dan dünyaya açılarak izleyicisine hizmet etmektedir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir