• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
PKK bölgede sinir uçlarıyla oynuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL - (AA) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, PKK'nın, Musul'un Sincar ilçesinde bazı Ezidileri kendi kirli planları için kullanarak hükümet binalarına saldırılmaya çalıştığı uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, PKK üyeleri Sincar'ın Sinun kasabasına bağlı Hanesur köyünde, daha önce planlanmış provokatif eylemler içerisinde bulunarak, emniyet güçlerine saldırmaya çalışıyor.

GERİLİMİ ARTTIRMAK İÇİN PROVOKASYONA BAŞLADILAR

Açıklamada, Hanesur köyünde Peşmerge ile PKK yanlıları arasında çıkan arbedeye değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

"PKK, planlı bir şekilde bölgede kaos ve çatışma ortamı çıkarmakta ısrar ediyor. PKK, IKBY'ye bağlı güvenlik güçlerine karşı provoke edici davranışlarda bulunarak, sürekli bir şekilde çatışma çıkarmak istiyor. Bu hedef doğrultusunda örgüt, gerilimi artırmak için birkaç gün önce (Suriye'nin kuzeyindeki) Haseke ve (Haseke'nin ilçesi) Derik bölgesinden bazı yanlılarıyla silahlı güçlerini Sincar sınırına sevk etti."

PEŞMERGE'YE SALDIRIYORLAR

Suriye'deki güç sevkiyatından sonra örgütün Sincar ilçe sınırlarında Peşmerge ve diğer emniyet güçlerine saldırmaya çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, emniyet güçlerinin dikkatli bir şekilde davranarak, durumu kısa sürede kontrol altına aldığı aktarıldı.

EZİDİLERİ KULLANMAK İSTİYORLAR

Açıklamada, Sincar'da emniyet güçleri ve PKK yanlısı bir grup eylemci arasında çıkan arbededen PKK'nın sorumlu olduğu, bilinçli şekilde örgütün bazı Ezidileri kendi kirli planları için kullanmak istediği kaydedildi.

Musul'un Sincar ilçesinde, bir grup PKK yanlısının Hanesur köyünde yer alan Peşmerge mevzilerine doğru izinsiz bir şekilde yürümek istemesi sonucu çıkan arbedede bir eylemci kadın hayatını kaybetmişti.

PKK, 3 Ağustos 2014'ten bu yana DEAŞ'ın saldırılarını bahane ederek Sincar ilçesi ve çevresinde etkinlik kazanmaya çalışıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir