• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Türkiye iki asırdır süren Batı sevdasından vazgeçmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, kentteki basın kuruluşlarıyla bir araya gelerek, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğunu belirten Yavuz, Almanya'yla başlayıp Hollanda ile devam eden ve Avrupa'nın geneline yayılan tavırların, Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

Bu tavırların kabul edilemez olduğunu belirten Yavuz, yapılanların diplomatik bir nezaketsizlik ve apaçık siyasi bir düşmanlık olduğunu dile getirdi. Yavuz, "Bu kararlar sadece bir iki ülkenin alabileceği kararlar değil. Avrupa ülkeleri bu konuda neredeyse birleştiler. Bu meselenin bir parti meselesi olarak değil partiler üstü bir mesele olarak algılanıp, bu memlekette yaşayan herkesin buna bir tepki göstermesi gerekir. Bizler de HÜDA PAR olarak bu siyasi ve diplomatik nezaketsizliği şiddetle kınıyoruz." dedi.

"Türkiye iki asırdır süren Batı sevdasından vazgeçmeli"

Türkiye'nin artık yönünü İslam coğrafyasına çevirmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu vesile ile Türkiye'nin 250 yıla yakın süren Batı serüvenini sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye olarak bu süreçte iki asırdır süren Batı sevdasından vazgeçmeli, kendi ana gerçeğimiz olan Doğu coğrafyasına, İslam coğrafyasına yüzümüzü çevirmeliyiz. Çünkü herhangi bir olay münasebetiyle Batı ülkelerinin almış olduğu tavır artık yenilir yutulur olmaktan çıkmıştır. Bunun gereği olarak Türkiye'nin devlet politikası olarak yönünü İslam coğrafyasına çevirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu durumun memleket meselesi olarak görülmesini de memnuniyetle karşılamaktayız. Bu vesileyle kamuoyu AB ile ilişkilerin sürdürülemeyeceğini görecektir. Bundan dolayı da endişeye kapılmaya gerek yoktur. Biz de Kore ve Japonya gibi kendimiz kalkınabiliriz. AB'ye bağlı olmak zorunda değiliz. Bu memleket kendi dinamikleriyle ayakta duracak güce sahiptir."              

16 Nisan tarihinde yapılacak referanduma da değinen Yavuz, siyasi partilerin halkı kutuplaştırmayacak şekilde bir dil kullanmaları gerektiğine vurgu yaptı.

"Beklentimiz tümüyle yepyeni bir anayasadır"

Yapılacak düzenlemenin yeni anayasa için bir adım olmasını temenni eden Yavuz, "Hepimizin malumu olduğu üzere Türkiye 16 Nisan Pazar günü bir referanduma gidecek. Avrupa'da yaşanan hadiseleri bundan bağımsız olarak ele almamak gerekir. Bizler HÜDA PAR olarak hem parti programımızda hem de halkımıza vermiş olduğumuz sözde yetkiyi ele geçirdiğimiz takdirde yeni, sivil ve toplumsal değerlerimizle barışık bir anayasa yapacağımızı söylemiştik. Esasen halkın da beklentisi bu yöndedir. Dolayısıyla şu anda yapılan şey 16 Nisan referandumunda başkanlık sisteminin altyapısının hazırlanmasıdır. Halkımızın da bizim de beklentimiz bu değil, tümüyle yepyeni bir anayasadır. Yine de bu düzenlemenin tümüyle yeni bir anayasa yolundaki ilk adımı olduğu kanaatini taşıyoruz. Böyle olmasını temenni ediyoruz ve meseleye bu gözle baktığımız için bütün eksikliklerine rağmen bizler referandumdaki tercihimizi evet olarak açıkladık. Bize göre memleketin hayrına olan budur." şeklinde konuştu. (Yusuf Bingöl-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir