• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Köylerimizi Terk Edin!”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHSİN ŞENOL - DOĞRUHABER

Irak Kürdistanı`nın güneyinde yer alan Sidekan nahiyesine bağlı 100 köyün PKK ablukasında olduğunu söyleyen İhsan Çelebi, köylülerin büyük baskı altında olduğunu, halkın kendi köylerine giriş çıkışlarının engellendiğini belirtti. PKK'nin, Şengal (Sincar) Bölgesinde Sinun nahiyesine bağlı Xanesor köyünde Peşmergeleri taciz etmesi ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan Irak Kürdistanı`nın güneyindeki Sidekan nahiyesinin idarecilerinden İhsan Çelebi, kendi bölgesinde de PKK'nin büyük sorunlar çıkardığını söyledi.

"PKK`NİN, KÜRDİSTANI`NIN GÜNEYİNDEKİ KÖYLERDEN ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Çelebi, "Sidekan'a bağlı yaklaşık 257 köy bulunuyor. Bu köylerden yaklaşık 100'ü imar edilemiyor. Çünkü PKK`nin silahlı militanları halkın bu köylere girişini engelliyor, köylere girmelerine izin verdiklerinde de vergi ve gümrük parası alıyorlar. Biz PKK`nin, Kürdistan'ın güneyindeki köylerden çıkmasını istiyoruz." dedi.

"HALKIMIZ ZARAR GÖRDÜĞÜNDEN DOLAYI ARTIK KÖYLERİNE DÖNMEYE KORKUYOR"

PKK`nin bölgedeki varlığının, halkın günlük yaşantısını zorlaştırdığını ve de halkın köylerine dönüşlerinin PKK tarafından engellendiğini belirten Sidekan'a bağlı köy sakinlerinden Kadir Heci de, "PKK her gün sorun çıkarıyor ve evlerimize dönmemizi engelliyor. PKK'nin buradaki varlığından dolayı köylerimiz Türkiye savaş uçaklarının hedefi oluyor. Halkımız zarar gördüğünden dolayı artık köylerine dönmeye korkuyor. PKK köylerimizden çıksın. Biz köylerimize dönmek istiyoruz." dedi.

"20 SENEDİR KÖYLERİMİZDEN UZAĞIZ"

PKK`nin bölgedeki varlığından dolayı kendilerinin zarar gördüğünü belirten Reşad Ömer isimli başka bir köylü ise, "PKK`nin varlığından ve de bombardımanlardan dolayı 20 senedir köylerimizden uzağız. Eğer PKK buraları terk ederse ve Kürdistan Hükümeti buraları imar ederse bizler tekrar köylerimize döneceğiz ve tekrardan çiftçilik işimize başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Şengal`de Provokasyon!

Şengal'in Xanesor bölgesinde dün sabah PKK'lilerin düzenlediği gösteri sırasında arbede çıktı. Çıkan arbedede açılan ateş sonucu bir gösterici hayatını kaybetti. Roj Peşmerge Birliği`nden Tuğgeneral Kadir Şeyh Memi provokasyona dikkat çekerek, “PKK, Rojava'nın Derik kentinden Xanesor'a bize karşı gösteri düzenlemesi için çok sayıda sivili bölgeye getirdi” dedi.

Şengal'in Xanesor bölgesinde dün sabah PKK'lilerin düzenlediği gösteri sırasında arbede çıktı. Arbede sırasında "Naze Nayıf" adında Ezidi bir kadın öldü. Rûdaw'a konuşan Roj Peşmerge Birliği`nden Tuğgeneral Kadir Şeyh Memi, “PKK, Rojava'nın Derik kentinden Xanesor'a bize karşı gösteri düzenlemesi için çok sayıda sivili bölgeye getirdi” dedi. Tuğgeneral Kadir Şeyh Memi, “Polisler, göstericileri plastik mermi ve biber gazıyla bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor” bilgisini paylaştı. PKK'ye yakın kaynaklar ise, protesto gösterisinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir