• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te Hollanda`nın Nijmegen şehrinin adının yer aldığı tabela kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`teki Nijmegen Bulvarı'nın tabelası ile havaalanı yolundaki kardeş şehirlerin amblemlerinin bulunduğu refüjden Nijmegen adı kaldırılırken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentin kardeş şehri olan Hollanda`nın Nijmegen şehrinin Belediye Başkanı Hubert Bruls'a mektup göndererek, yaşanan olaylara tepki göstermesini istedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hollanda`nın Türkiye`nin bakanlarına yönelik skandal nitelikteki tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dünyanın çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Şahin, bu dönemde dünyadaki barış, huzur ve adalet için herkesin ve her ülkenin üzerine düşen görevler ile yapmaması gerekenlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Gaziantep ile Hollanda'nın Nijmegen kenti arasında 11 yıl önce kardeş şehir protokolü imzalandığını hatırlatan Şahin, bu kapsamda Şehitkamil ilçesindeki bir bulvara "Nijmegen Bulvarı" adının verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bizim 22 kardeş şehrimizden birisi. Çok üzüldüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Kardeşlik demek iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta bir ve birlikte olmak, kader birliği yapmak demek. Kardeşlik demek bir elin beş parmakları gibi birinin canı yandığında diğerinin de canının yanması demek. Bizim kardeşlikten anladığımız bu.” dedi.

Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına yapılan muamelenin kabul edilebilir olmadığını ve bu konuda bizim hepimize düşen görevler olduğunu gördük. Benim Nijmegen Belediye Başkanı Hubert Bruls'a gönderdiğim bir mektup var. Mektupta da başkandan beklentilerimizi yazdık. O gece yaşananların bizi rahatsız ettiğini, eğer biz kardeşsek kendisinin de bizim yaşadığımız rahatsızlığı yaşayıp yaşamadığını ve eğer kendisi insan hakları, demokrasi ve özgürlükler konusunda bizimle aynı kanaate sahipse bu yaşananların doğru olmadığıyla ilgili bir kanaati varsa bizim açımızdan bir sorun yoktur, kardeşliğimiz devam eder. Ama bizim gönderdiğimiz mektuba karşı hükümetimizin yaptığı yani ‘o gün yapılanlar doğrudur' şeklinde bir düşüncesi varsa, biz o zaman B planımızı devreye sokacağız. Şu anda mektubumuzu gönderdik cevabımızı bekliyoruz. Caddenin ismi ve ilişkilerimizin askıya alınıp alınmayacağına oradan gelecek cevaba göre meclisimiz kararını verecek.” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil ilçesindeki Nijmegen Bulvarı tabelası ile havaalanı yolundaki kardeş şehirlerin amblemlerinin bulunduğu refüjden Nijmegen adı belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir