• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 20 değişik noktaya taksi durağı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da şehir içi ulaşımında büyük rol oynayan taksici esnafının durak sıkıntısı çözümleniyor. Ocak ayında “Batman’daki taksicilerden durak talebi” başlığıyla İLKHA’nın gündeme taşıdığı taksicilerin sorununu giderecek 20 değişik noktaya durak yapılması çalışmaları başladı.

Daha önce İLKHA aracılığıyla konuşan Batmanlı taksiciler, durakları olmadığı için kışın soğuk yazın da sıcak günlerde dışarda durmak zorunda kaldıklarını belirterek belediyeden durak talebinde bulunmuşlardı. Bunun üzerine Batman Belediyesi, kentte 20 değişik noktaya taksi durağı yapılması için çalışmalara başladığını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman’da bulunan 139 resmi kayıtlı taksici esnaf için şehrin değişik noktalarına taksi durağı yapılması konusunda yer tespit çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Vatandaşların canını, malını teslim ettiği taksicilerin layık olduğu mekâna kavuşturulması konusunda yer tespit işlemlerinin sürdüğünü belirten Aksoy, “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce yer tespit çalışmalarımızda sona gelindi. Bundan böyle resmi olan duraklardan taksilere binilip ve taksi çağrılabilinecek. Böylelikle ihtiyaç duyulan taksi durakları için de bir eksiklik daha son bulacak.” dedi.

Durakları olmadığı için büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Batman Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız da durak taleplerinin giderilmesi yönündeki açıklamaların kendilerini sevindirdiğini belirtti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir