• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Erdoğan'dan Hollanda'ya "Srebrenitsa katliamı" hatırlatması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde 14 Mart Tıp Bayramı programına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ederek başlayan Erdoğan, Türkiye'de sağlık alanında yaptıkları reformları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde kendilerine ait özel hastaneleri dahi saf dışı bıraktığını ifade ederek, "Ama fedayıcan edenler, nasıl bir hırsla, canilikle insanlarımıza saldıranlara karşı onlar, o yaralı olan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza nasıl yakınen sahip olduklarını da gayet iyi biliyoruz. Savaşın bile bir ahlakı, kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Ha, Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Çünkü biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır." diye konuştu.

Hollanda'da yapılacak seçimleri hatırlatan Erdoğan, "Yarın orada seçim varmış, işte bir tane ırkçı başa güreşiyormuş, bir tane de şu andaki yönetimde bulunan parti, ikisi yarışıyormuş. Ben de buradan Hollanda'ya, Almanya'ya sesleniyorum. Türkiye'ye düşmanlık güdenlere; oralardaki tüm yabancılara, Müslüman kardeşlerime, Türklere diyorum ki, 'Gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin.' Açık net söylüyorum. Her ne kadar buradan hayır kampanyası için oralara gidenler varsa da o tuzağa düşmeyin. Bu çok başka bir şey. Türkiye'ye, Türk milletine, Türkiye'nin bakanına orada bu şekilde hareket edenler, bizim konsolosluğumuz bizim toprağımızdır uluslararası hukukta. Oraya o ülke müdahale edemez. O zaman Türkiye'deki büyükelçiliklerine de, konsolosluklarına da bizler mütekabiliyetle giriş çıkışı yasaklamış vaziyetteyiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir