• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Mardin`de Siyer Sınavı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü; İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasından Siyer Sınavı düzenliyor. 16 bin 500 öğrencinin başvurduğu sınav, iki aşamada yapılacak. İlkinin yarın düzenleneceği sınavın finali ise 16 Mart Perşembe günü yapılacak. 

Siyer Sınavı'nın ‘Hedefe Doğru 4 Başlık 7 Adım` projesi kapsamında ‘Kitap Kurtları Yarışıyor` sloganıyla yapılacağını belirten Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ‘Siyer Okuma ve Bilgi Yarışması`na16 bin 500 öğrencinin katılacağını söyledi.

İl Müdürü Sarı, “İlkokul öğrencilerimiz için Hz. Muhammed`in hayatı, ortaokul öğrencilerimiz için Peygamberimiz Çocuklarla, Lise öğrencilerimiz için de Peygamberimiz Gençlerle kitapları kaynak olarak seçildi. Yarışmalar neticesinde finallere kalarak dereceye giren ilk 50 öğrenciye ödüller verilecek.” dedi.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Sarı, şunları söyledi: “Peygamber Efendimizi öğrenmek ve örnek ahlakını tanımak öğrencilerimizin milli - manevi yönden gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda bu tür çalışmalarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, sınava girecek öğrencilerimize de başarılar dilerim.” (M. Salih Keskin – İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir