• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da "Yedi Güzel Adam" isimli kütüphane oluşturulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen öncülüğünde her yıl yedi bölgede yedi kütüphane kuruluyor. Bu yıl Bursa'da Kütüphanesi olmayan bir liseye "Yedi Güzel Adam" isimli kütüphanenin kurulumu yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde düzenlenen basın açıklamasından öncesi kısa bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, şu ana kadar 10'a yakın 'Kitap Kumbara'sı yaptıklarını söyledi. Yapılan kitap kumbaralarını şehrin belirli yerlerine yerleştirdiklerini söyleyen Şeker, 10-15 gün içerisinde toplanan kitapların Tofaş Fen Lisesi kütüphanesine yerleştireceklerini belirtti.

Şeker, "Bazı sendikalar camları kırarak sendikacılık yaparken, bazı sendikalar çocukların ellerine kitap, kalem vermek yerine silah vererek dağa gönderiyorlar. Bazı sendikalar ise Atatürk maskesi altında dini değerlerimize küfür ederek sendikacılık yapıyorlar." dedi.

Şeker'in konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altutaş, amaçlarının sadece kütüphane oluşturmak değil, kütüphanelerin işlevsel hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Genç Memur-Sen öncülüğünde her yıl yedi bölgede yedi kütüphane kurulduğunu ifade eden Altuntaş, bu yıl da Bursa'da "Yedi Güzel Adam" ismiyle bir liseye kütüphane kurulacağını belirtti.

Kütüphanesi olmayan bir okulun pek çok yönden eksik olacağını vurgulayan Altuntaş, "Açılışımızı bu çerçevede Kütüphaneler Haftasında yapmayı planlıyoruz. Bildiğiniz üzere günümüzde, kitapla olan tanışıklık gittikçe geç yaşlara kaymaktadır. Çocuklarımız ekseriyetle bilgisayara oyunları ve internette vakit geçirmektedir. Oysa kitap hem güvenilir bilgi kaynakları olması bakımından hem de bireylerin hayal dünyasını zenginleştirmek bakımından oldukça önemli kaynaklardandır." dedi.

Altuntaş, sağlıklı genç nesiller için her okulda kütüphane kurmak, gençleri kitap okumaya teşvik etmek zorunda olduklarını söyledi.

Yedi Güzel Adam Kütüphanesi projesinin 2 yıldır devam eden bir çalışma olduğunu belirten Altuntaş, "Önceki yıllarda Yedi bölgede bulunan yedi şehirde toplam 14 kütüphaneyi açarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Bursa'da kuracağımız kütüphanede başta yedi güzel adamın eserleri olmak üzere Türk ve Dünya edebiyatının klasikleri, bilimsel kaynaklar, ansiklopediler, rehberlik kitapları, dini kaynaklar, tarih, felsefe, sosyoloji ve daha pek çok alana dair güncel eserlerle kütüphanemizi donatacağız." ifadelerini kullandı.

Projedeki amaçlarından da bahseden Altuntaş, "Evlerde atıl durumda bulunan kitapları gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sokarak okuma seferberliğine dahil etmektir. Diğer yandan halkımızın duyarlılıklarını harekete geçirerek hem yardımlaşmaya hem de okumanın önemi dikkat çekmektir." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar "Kitap Kumbarası"na kitap bağışladılar. (Mustafa Bikeç-İLKHA)  









Bu haberler de ilginizi çekebilir