• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Ülke Genelinde Yağışlar Görülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayıp gece saatlerinde Muğla dışında bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklarla görülecek olan yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısı (Ankara, Eskişehir, Konya) ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde ve zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklarla görülecek olan yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde bölgenin batısının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-3/3)
İstanbul: Parçalı bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/6)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu (4/11)
Bursa: Parçalı bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (0/5)
Konya: Çok bulutlu, kuvvetli kar yağışlı (-5/4)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (5/14)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8/15)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (3/8)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (5/10)
Şanlıurfa: Yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu (6/12)
Gaziantep: Yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu (3/9)
Mardin: Yağmur ve sağanak yağışlı (5/9)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-3/3)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (-3/0)
(Ayhan Kaya-İLKHA )
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir