• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
"Kamu görevlilerimizin sorunlarının tamamı çözüme kavuşturulmuş değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, Büro-İş kolunda görev yapan memurlarının sorun ve haklarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kamu görevlilerinin sorun ve taleplerinin bu yıl yapılacak olan 4`üncü dönem toplu sözleşmeye taşınacağını belirten Unat, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi hizmet kolumuzda 50`nin üzerinde kurum var. Bu kurumlardaki kamu görevlilerimizin sorumluluğu bizlerin üzerindedir. Bunun bilincinde olarak kamu görevlilerimizin en iyi haklara sahip olması için mücadele ediyoruz. Bünyemizde ‘Talep Takip Birimi` oluşturduk. Bu sayede üyelerimizden gelen talep ve önerilerin alınması, takibinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için elektronik takip sistemine geçtik. Üyelerimizden gelen talepler bir havuzda toplanıyor, burada inceleniyor daha sonra çözümü için girişimlere başlıyoruz. İlgili kurumlara talepleri iletiyor ve takibini gerçekleştiriyoruz. Geneli ilgilendiren sorun ve talepleri de toplu sözleşmeye taşınması için genel merkeze iletiyoruz. Sorunların çözümü, taleplerin karşılanması noktasında tüm gücümüzle irade ortaya koyuyoruz.”

Önceki yıl yapılan 3`üncü dönem toplu sözleşmede büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Unat, bu yılki toplu sözleşmede de çok sayıda kazanıma imza atacaklarını söyledi. Unat, “3`üncü dönem toplu sözleşmede 213 kazanımla büyük bir başarı elde ettik. Tabi ki kamu görevlilerimizin sorunlarının tamamı çözüme kavuşturulmuş değil. Bu yıl ki toplu sözleşmeye sağlam bir şekilde hazırlanacağız ve güçlü bir şekilde katılacağız. Kamu görevlilerimizin tüm sorunlarını çözmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. İnşallah toplu sözleşmede çok sayıda yeni kazanıma imza atacağız.” diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir