• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Batman`da `İş Sağlığı ve Güvenliği` semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen "Biz Bize Konuşmalar" programı kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer verildi. Programa kamu kurum ve kuruluşlarından MMG üyesi mimar ve mühendisler katıldı.

Eğitim ve iş yaşamında karşılaşılabilecek olası tehlikelerin ortadan kaldırılması ve kişinin emniyeti için iş uygulaması kurallarının ele alındığı seminerde Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğrt. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beşir Dağ katılımcılara hitap etti.

Seminerde, işverenin ve çalışanların yasal yükümlülükleri, iş kazaları ve nedenleri, risk analizi ve tehlikeler, kişisel koruyucu donanımların iş yerlerinde kullanılması gibi konulara değinildi.

İş kazalarının özellikle mesai başlangıcındaki ilk bir ve son bir saat içerisinde daha sık görüldüğünü, her 6 dakikada bir iş kazasının yaşandığını söyleyen Dağ, 180 dakikada bir kişinin sakat kalıp, 6 saatte bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 yılda iş kazalarında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Uluslararası çalışma teşkilatlarının 199 ülkede yapmış olduğu istatistiklere göre, iş kazalarının yüzde 99 insan hatasından kaynaklandığını, yüzde bir ise bilinmeyen sebeplerle meydana geldiğini dile getiren Dağ, "İSG çalışmalarında başarılı olmak için inanmak inandırmak, bilgilenmek bilgilendirmek, uygulamak uygulatmak prensip haline getirilmeli." dedi.

Yaptıkları etkinlikle ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilcisi Murat Altun ise "Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin anlaşılması ve iş yaşamında alınması gereken önlemlerin önemi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz 'Biz Bize Konuşmalar' adı altındaki toplantılarda kamu kurum ve kuruluşlardan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız." diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir