• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
YGS`ye geç kalanlar için telafi sınav yapılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 12 Mart'ta düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) saat 09.45'ten sonra gelenler alınmadı.

Birkaç dakika geciktikleri için sınava alınmayanlar mağdur olduklarını belirterek, telafi sınav yapılması için çağrıda bulunmuşlardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, telafi sınav yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Demir "Çok üzgünüm, yapacak başka bir şey yok. Bu yıl adaylar sınava giriş belgesini internetten indirirken ekrana büyük harflerle 'Salonlara 09.45'te alınıyor, geç kalan alınmayacak.' diye duyuru koyduk. Yanında 'Okudum, anladım.' butonu vardı. Adaylar onu işaretlemeden belgesini alamadı. Buna rağmen geciken oldu." dedi.

Kurala aykırı davrananları sıfırlama imkânının olmadığını vurgulayan Demir, "Kapıdaki herkes alındı, arama içeride yapıldı. Yapacak başka bir şey yok, üzüntü verici. Ama bir kuralı hayata geçirmenin başka bir yolu yok. 'Haberim yoktu.' diyen olacak. Hâlâ giriş belgesi, nüfus cüzdanı olmadan gelen var. Kurala aykırı davrananları sıfırlamanın imkânı yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir