• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege kıyıları ve Antalya'nın kıyı kesimleri dışında Türkiye genelinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, genellikle yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde İç Anadolu'da buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, kıyı kesimi dışında yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Antalya kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Tokat ve Amasya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, bölgenin güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğu kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Ankara: Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, akşam saatlerinde çevreleri hafif karla karışık yağmurlu 6°C

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer sisli 15°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 7°C

Manisa: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir