• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Gaziantep'te bisiklet turnuvası düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale ve Nizip ilçesindeki Zeugma’nın tanıtımı amacıyla düzenlenen “Tarihin İzinde İki Teker” bisiklet turnuvasına onlarca bisiklet tutkunu katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet turnuvasına, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) BESYO öğrencileri, Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GADAK), Gaziantep Gençlik Merkezleri Gençleri, Cansunar Bisiklet Kulübü sporcuları, Suriyeli ile Kosavalı bisikletçiler ile bireysel bisiklet tutkunları katıldı.

Rumkale ve Zeugma Antik Kenti’nin daha iyi tanıtılması, ulusal ve uluslararası alanda da yer alabilmesi için düzenlenen bisiklet turnuvasına elverişsiz hava koşullarına rağmen ilgi büyük oldu.

Rumkale–Zeugma arasında gerçekleşen turnuvaya, tarihi mirasın sportif etkinliklerle tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlanması amaçlandığı bildirildi.

Turnuvada, bisiklet severler bölgenin önemine dikkat çekti. Tarih ve turizmin iç içe girdiği bir alanda bisiklet turu yapmanın keyif verici olduğunu ifade eden bisiklet tutkunları, özellikle bölgenin öneminin anlaşılması dileğinde bulundular.

Tamamı 29 kilometreden oluşan bisiklet turu, Kamışlı, Köseler, Kayalar, Alahacı, Güder köylerinden geçilerek su altında kalan Erenköy’de son buldu. Yağmur ve rüzgara rağmen bisiklet turunu gerçekleştiren bisiklet tutkunları, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

Öte yandan, etkinlik boyunca arazide yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı bir ambulans da hazır bulundu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir