• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Üniversite öğrencilerinden köy okulları için kitap kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi, Düşünce ve Etkileşim Topluluğu öğrencileri kitap temin etmekte sıkıntı yaşan köy okulu öğrencileri için kitap kampanyası başlattı.

Çoğunluğu İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan topluluk örnek bir davranış sergileyerek köy okullarında da kitap okuma oranlarını yükseltmek istediklerini ifade ettiler.

Türkiye`de okuma oranlarının düşük olduğunu belirten Düşünce ve Etkileşim Topluluğu Başkanı Hüseyin Toktaş, “Batı ortamlarında, Japonya gibi gelişmiş bir ülkede yıllık kişi başına 150 kitap düşmektedir ama bizim toplumumuzda 150 kişiye bir kitap düşmektedir. Bu cehaletin simgesidir. Bunu yenebilmek için ortaokul ve lise çağındaki gençlere kitap ulaştırmalıyız. Bunu yapabilmek için buradan başladık, üniversite bilgi yeridir, medeniyetin yeridir bunun için Düşünce ve Etkileşim Topluluğu olarak buradan başlayarak bir kitap kampanyası yaptık. Bu çorbada benimde tuzum olsun diyenlerin yardımlarını bekliyoruz. Standımız 3 gün devam edecektir. Üniversite gençliğinden güzel bir ilgi var. Bugün standın ilk günü ama yarın ciddi bir destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Topluluğun başkan yardımcılarından İsmail Aşka ise köy çocuklarının kitap temin etmekte ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, “Kitap kampanyası başlattık. Buradaki amacımız insanları kitap okumasına teşvik etmektir. Bilindiği gibi köy okullarında ciddi problemler var. Bu konuda fazla bir maddi gelire de sahip olmadıkları için öğrencilere de kitap temin etmekte ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Toplumun okuyan kesimi üniversiteliler olduğu için bizler istiyoruz ki öğrenciler okudukları kitapları bize ulaştırsınlar. Bize ulaşan kitapları en kısa zamanda köy çocuklarına ulaştıracağız inşallah.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir