• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Belediyeye alınacak 400 işçinin kuraları çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesinde 6 aylık süreyle çalıştırılacak 400 kişi için ilçe standında 2 bin 850 kişi arasında kura çekildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 400 kişi belirlendi.

Kura çekiminde konuşan Mardin İŞKUR Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçın, Mardin İŞKUR olarak, bu yıl belediye, müftülük ve orman gibi kurumlara 3 bin kişilik kontenjan ayırdıklarını söyledi.

Yalçın, “Bunların hepsi noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Şu anda Kızıltepe kurası için burada hazır bulunmaktayız. Kızıltepe Belediyesi için biz 400 kişi verdik. Toplam 2 bin 850 kişi başvurdu. Kızıltepe Belediyesi için bunlar noter huzurunda 400 kişiyi belirleyeceğiz. 22 Mart’ta iş başı olacak. İşe alınacak kişiler toplam 6 ay çalışacaklar. 6 ay boyunca asgari ücret ve sigortalarını İŞKUR verecek.” dedi.

Kızıltepe Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Nuri Alparslan ise “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İl Müdürlüğünün belediyemize tahsis ettiği 400 kişilik toplum yararına çalıştırılacak işçiler için kura çekimi için buraya geldik. Kura ile belirlenecek 400 personel belediyemizde istihdam edilecekler." ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir