• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Almanya`dan İncirlik açıklaması: Alternatifsiz değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisi dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, İncirlik Üssü`nde konuşlanan Alman askerlerinin başka bir yere kaydırılması gerektiğini söyledi. Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, federal hükümetin İncirlik`te yapacağı altyapı yatırımlarını da durdurmasını istedi.

Sol Parti Federal Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, “Türkiye'de son gelişmeler göz önüne alındığında, İncirlik`teki Alman askerlerinin geri çekilmesi ve Türkiye`ye silah satışının durdurma zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Ancak Hristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, CSU`nun talebini reddetti. Passauer Neuen Presse gazetesine konuşan Hardt, “Türkiye`ye mesaj vermek için İncirlik`teki askerlerin geri çekilmesi yanlış olur” dedi.

Alman askerlerinin İncirlik`te Türkiye`nin güvenliği için değil, IŞİD ile mücadele amacıyla bulunduğunu kaydeden Hardt,” İncirlik bunun için önemli” diye konuştu.

Alman Parlamentosu'nun ordudan sorumlu Komiseri Hans-Peter Bartels ise, İncirlik Üssü`nün alternatifsiz olmadığına dikkat çekti. Almanya Yazıişleri Ağı`na konuşan Bartels, IŞİD ile mücadelenin Amman ya da Girit`teki üsten de yapılabileceğini söyledi. İncirlik Üssü`nün Suriye`ye yakınlığı ve İncirlik`in NATO Üssü olması nedeniyle Alman askerlerinin burada bulunduğuna dikkat çeken Bartels,” Ancak askerlerimiz orada hoş karşılandıklarını hissetmeli” dedi.

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir