• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
"Aynı hedef etrafında kenetlenmeyi başarmak bir inancın ürünüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında Viranşehir Müftülüğü tarafından konferans verildi.

İlçe Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen programa Kaymakam Ömer Çimşit, İlçe Müftüsü Kamil Oktay,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Siraç Yolcu, İlçe Tapu ve Sicil Müdürlüğü Mehmet Hekimoğlu, imamlar ve halk katıldı.

Konferans'a konuşmacı olarak katılan Yar. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Çanakkale'de elde edilen başarının ruhunu İstiklal Marşı'nın mısraları arasında bulunacağına vurgu yaparak şunları kaydetti: "Renklerin farklılıklarına bakmadan toplumsal uzlaşıyı sağlamak ve aynı hedef etrafında kenetlenmeyi başarmak bir inancın ürünüdür. İşte Çanakkale zaferinin altında bu inancın imzası vardır. Orada Türk, Kürt, Arap ve benzeri unsurlar 'aynı gaye' etrafında omuz omuza vermeyi başarınca; az ya da zayıf olma durumu, ikinci planda kalmıştır. Kendilerinden aşırı derecede fazla sayı ve teknik donanıma sahip olan düşman gücünün mağlup edilmesi bu imanın eseridir. Bugün aynı kuşatma ile karşı karşıyayız. Ama bu asil millet yine aynı iman ile bu kuşatmayı yaracaktır." dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir