• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Şanlıurfalı STK'lardan Avrupa'ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), son günlerde Türkiye’ye yönelik giderek sertleşen Avrupa’nın tutumu nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube binasında yapılan açıklamayı STK’lar adına Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, okudu.

Hollanda'nın bütün diplomatik kuralları altüst ederek, Türkiye Cumhuriyeti bakanına karşı gösterdiği küstahça muameleyi şiddetle kınadıklarını belirten Coşkun, yaşanan gelişmelerin Batı'nın ikiyüzlülüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

Batı'nın manipülasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye çalıştığını ifade eden Coşkun, “Uzun zamandır 'Türkiye yalnızlaşıyor' nakaratıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. 'Türkiye yalnızlaşıyor' yeni açılımlarla alternatifler oluşturuyor kendine. Afrika politikaları ortada. Türkiye geçmiş yüzyıllarda Batı tarafından sömürülen kara kıtaya dönük, büyük diplomatik atılımlar yapıyor. Biz biliyoruz ki, Afrika, Yenidünya sistemi için önemli bir bölge. Avrupa İşte bu bölgeden çekilmek zorunda kalacak. Çünkü kendi iç sorunlarıyla uğraşıyor. Avrupa sömürü üzerine yükseklikleri refahın sonu göründü. Onun için telaşa kapılıyorlar, Türkiye karşı bu küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda’nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır.” diye konuştu.

Türkiye içinde de yüzü Batı'ya dönük bazı kesimlerin Avrupa’nın "yalnızlaşıyoruz" nakaratını tekrar etiğine dikkat çeken Coşkun, şunları söyledi: "Oysa yeni bir dünya doğuyor. Yeni bir dünya kurulurken bizde değerlerimizce söz söyleyeceğiz. Değerlerimize yabancı olmayan bir sistem oluşturacağız. Eğer bunu başarabilirsek; kartlarının yeniden kırıldığı, yeni ittifakların oluşturmaya çalıştığı bir dünyada masaya daha güçlü oturmuş olacağız. Türkiye’siz denklem mümkün değildir zaten. Asıl meseleye kendi değerlerimizle mi denklemde yer alacağız yoksa iradesi belirlenen bir topluluk olarak figüran mı olacağız?  Biz birincisi çalışıyoruz." (Mehmet Demir-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir