• DOLAR 32.523
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2430.873
  • ...
Molotof hazırlığı ve saldırısı yaptığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırı yapmak üzere kente geldiği değerlendirilen bir kişi ile molotofla saldırı gerçekleştiren ve molotof hazırladığı iddia edilen 2 kişi tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan yapılanmasında faaliyet gösteren, örgütsel eğitim alan ve ilimize eylem yapmak üzere geldiği değerlendirilen M.T. isimli şahıs yakalanarak çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, 16.05.2015 tarihinde güvenlik güçlerine karşı yapılan molotof bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen M.Y.'nin yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan, 29.03.2016 tarihinde bir ikamette TEM görevlileri tarafından yapılan aramada 20 adet molotof ele geçirildiği ifade edilirken, molotof hazırladığı tespit edilen A.Y.'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir