• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Musul`dan 275 bin kişi kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım Caf,  kentin batı bölgelerinin IŞİD'den kurtarılması için operasyon başlatılmasından bu yana göç edenlerin sayısının 99 bin 852'ye ulaştığını kaydetti. Bir buçuk milyon sivilin yaşadığı tahim edilen Musul'dan 17 Ekim'de başlatılan askeri operasyonun başından bu yana doğu yakasından da 175 bin sivilin kaçtığı tahmin ediliyor.

Irak ordusunda görevli yüzbaşı Udey Muhammed,  sivillerin çoğunun gıda ve ilaç sıkıntısı dolayısıyla evlerini terk ettiğini belirterek, "Terörle Mücadele Güçleri, sivillerden, kurtarılmış mahallelerdeki evlerinde kalmalarını istedi. Kendilerine gıda ve tıbbi yardım yapılacağı sözü verdi" ifadesini kullandı.

Irak Kızılay Teşkilatı Mensubu İyad Rafid, kamplara ulaşan sığınmacı sayısının mevcut yardım kapasitesinin üzerinde olması nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

"Kentin 3'te biri ele geçirildi"

Irak güçleri Musul`un batısındaki Nift bölgesini de ele geçirdi.

'Irak Ordusu Terörle Mücadele Teşkilatı`nın Komutanı Tümgeneral Maan Saadi, Musul`un batı yakasının üçte birinin ordunun elinde olduğunu söyledi.

Musul'un doğu yakasını Ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin IŞİD'den kurtarmak için operasyon başlatmıştı.

AA, Reuters, AFP ve Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir