• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
"Batı`nın Müslümanlara karşı tutumu değişmeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Başkonsolosluğu'na sokulmayarak sınır dışı etmesi ve Türkiyeli vatandaşlara köpeklerle saldırılarını değerlendiren Mardinliler, yaşanan olaylara sert bir şekilde tepki gösterdiler.

Hollanda başta olmak üzere Avrupa`nın skandal tutumlarını ve saldırılarını kınayan Mardinliler, yaptıkları eylemlerle Batı'nın çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdiklerini, bunu artık hiç kimsenin unutmaması gerektiğini belirttiler.

"Bu insanlığa sığmaz"

Yaptıklarının insanlığa sığmadığını dile getiren vatandaşlardan Hasan Ağalday, şunları söyledi: "Bunlar yarın öbür gün çok pişman olacak ama iş işten geçmiş olacak. Hollanda olsun Almanya olsun gelip yüz yüze gülüp konuşuyorlar ama arkamızdan kuyu kazıyorlar. Bunlar insanlık adına normal bir hareket değil. Köpekleriyle atlarıyla insanları o kadar ezdiler ki bu insanlığa sığmaz. Biz bu hareketleri tel'in ediyoruz, kınıyoruz ve bir daha olmamasını temenni ediyoruz."

"Çirkin yüzleri net bir şekilde ortaya çıkmıştır"

Batılı ülkelerin aynı tutumu daha önce de defalarca sergilediğine dikkat çeken Lütfü Günlüoğlu da "Ama maalesef biz Türkiye insanı olarak bunları anlayamamıştık, ya da anlamak istemiyorduk. Bunların kirli çamaşırları net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yapılanları kabul etmek mümkün değildir, bu bir barbarlıktır. Batı'nın çirkin yüzü bu olaylarla net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Önemli olan biz Türkiye olarak bunları iyice deşifre etmek, kirli çamaşırlarını ortaya çıkartmak ve ilişkileri buna göre yeniden düzenlemek gerektiğine inanıyorum. Batı hiçbir zaman değişmemiştir, hep aynı tutumu sergilemiştir. Fakat maalesef insanlarımız anlamamak için bir gayret sarf ediyor. Şahsen benim için bir sürpriz olmadı. Batı her zaman Müslümanlara karşı bu tür eylemlerini gerçekleştirmiştir. Bundan sonra da aynı tutuma devam edecektir." diye konuştu.

"Atılacak gerekli adımlar bir an önce atılmalı"

Türkiye`nin yapacağı yaptırımlarını acilen devreye sokması gerektiğini kaydeden Hüseyin Arasan ise gerekli adımların atılmasını beklediklerini söyledi. Arasan, "Avrupa Birliğine üye ülkeler, yaptıkları eylemlerle çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkartmış oldu. Bu yapılan saldırılar referandumdan çok Müslümanlara, İslam ümmetine karşı yapılan çirkin ve alçak bir saldırıdır. Türkiye`nin bunu çok iyi analiz edip çok iyi okuması lazımdır. Bu Türkiye üzerinden Müslümanlara karşı oynanan bir oyundur. Türkiye`nin de çok uyanık olması lazım, gerekli adımları atarak gereğini yapması lazımdır diye düşünüyorum." dedi.

"Türkiye`nin güçlenmesini istemiyorlar"

Türkiye`nin daha fazla güçlenmesini, daha fazla güç kazanmasını istemedikleri için bu tür oyunlara başvurduklarını söyleyen Züleyha Öncel de şöyle konuştu: "Bu oyunları aslında güçlü bir Müslüman birliğinin oluşmaması için yapıyorlar diyebiliriz. Bunun maalesef Arap ülkelerinde başardılar. Birçok ülkede kargaşalar hâlen devam ediyor. Aynı kargaşayı defalarca Türkiye üzerinden denediler, ama bir sonuca erişemediler, inşallah erişemeyeceklerdir. Bugün herkesin şapkasını önüne koyup akıllıca düşünmesi gerekir. Özellikle son günlerde olan olaylardan ve daha önce yaşanan olaylardan farklı algılar oluşturulmaya çalışıyor. ‘Yok, tiyatrodur, oyundur` diye farklı karikatürler çiziliyor. İnsanlarımızın bunu çok ciddi düşünmesi lazımdır. Türkiye`nin üzerine niye bu kadar geliniyor, niye bu kadar oyunlar oynanıyor, neden bizimle bu kadar uğraşılıyor, neden daha güçlü olmamız için attığım her adımda kargaşa yaratılıyor diye oturup düşündüğümüzde bu nedenler ortaya çıkmış olacak ve kendimiz bunu göreceğiz." (M. Salih Keskin – İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir