• DOLAR 32.5
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Batman`daki STK`lardan Hollanda`yı protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 87 STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu Batman EVET Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya`nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

Batman Park önünde saat 12.30`da yapılan basın açıklamasından önce söz alan Batman EVET Platformu Sözcüsü Mehmet Ergin, Avrupa`daki yanlış tutuma tepki göstermek amacıyla toplandıklarını söyledi. Ergin, son yaşananlarla birlikte Avrupa`nın, ikiyüzlü tutumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Daha sonra platform adına basın açıklamasını KADEM Batman Temsilcisi Adile Gürbüz okudu.

Uzun yıllardır Avrupa ülkelerinde yükselişe geçen ırkçı, göçmen ve İslam düşmanı ideolojinin orada yaşayan Türkleri, Kürtleri ve tüm Müslümanları baskı altına aldığını söyleyen Gürbüz, “Yakılan camiler, kundaklanan Müslüman evleri yeni değildir. Türkiye`nin Avrupa Birliği temasları boyunca ülkemize 'insan hakları, kadın-erkek eşitliği, demokrasi, düşünce özgürlüğü' kavramları ile aleyhe raporlar yazan, demeçler veren Batı hafta sonu bir Müslüman kadın Bakanımız karşısında tek gerçek yüzünü göstermiştir: İslam ve Türkiye düşmanlığını." dedi.

Konuşmasının devamında Gürbüz, "On yıllardır kadın haklarını koruduğunu, kadınlara yönelik şiddetin ve ayrımcılığın yılmaz savunucusu olduğunu iddia eden, hak ve özgürlükler konusunda özelikle Müslüman coğrafyasına parmak sallayan Avrupa medeniyetinin, bir başörtülü kadın karşısında nasıl tir tir titrediğine şahit olduk. Bakanımız ve ona sahip çıkanlardan korkan Hollanda, OHAL ilan etti. Bakanımıza, gurbetteki vatandaşlarımıza, basınımıza ve AK Partili siyasetçilere takındığı tavırla Hollanda ve onu sessizlikle destekleyen Avrupa, evrensel hukuku ve devletlerarası hukuku da ayaklar altına almıştır. Konsolosluklar temsil ettiği devletin toprağı sayılır ve savaş halinde bile giriş çıkışların güvenliği sağlanmalıdır. Oysa Hollanda, Türkiye`nin iç siyasetine etki etmek, Türkiye Cumhuriyeti`ni aşağılamak için konsolosumuz ve çalışanlarının da giriş çıkışlarını yasaklayarak gözaltı uygulamıştır." diye belirtti.

Hollanda'yı tutumu sebebiyle kınadıklarını vurgulayan Gürbüz, “Batman EVET Platformu olarak şunu özellikle ifade etmek isteriz ki; 16 Nisan referandumu ile 'evet' derken Türkiye`nin birliğine, beraberliğine, onuruna 'evet' dediğimiz, Batı`nın bu ikiyüzlü, korkak tavrıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir