• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
"Helal Yaşamda Gençlik" konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Araştırma ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) tarafından Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Helal Yaşamda Gençlik" konferansı yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Yusuf Duruoğlu`nun yaptığı programa konuşmacı olarak GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer ve Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım katıldı.

Cemal Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program GİMDES gönüllü adına Mücahit Ceylan'ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Programlara katılımcılara hitap eden Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Yıldırım, sahabelerin hayatlarından örnekler vererek, "Eğer helal yaşamda gençlik olursa helal yiyenler, helal işler ortaya koyacaktır. Bu da toplumun ihya ve inşasına vesile olacaktır." dedi.

“Temsil ve tebliğ konusunda bize büyük işler düşmektedir”

Özellikle gençlerin yapması gerekenleri 4 başlık altında toplayan Yıldırım, başlıkları şöyle sıraladı: "Marifet ile ufkumuzu oluşturmalıyız. Hassasiyet duygumuzu tesis etmeliyiz. Temsil ve tebliği iyi yapmalıyız. Yalnız bile olsak sabır ve sebat ile yolumuza devam etmeliyiz."

Konuşmalarının ardından M. Emin Yıldırım Hocaya GİMDES Gönüllü adına Mücahit Ceylan tarafından bir plaket takdim edildi.

Daha sonra GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer bir konuşma yaptı. Helal sertifikalandırmanın önemine değinen Büyüközer, Dünya Helal Vakfı ve Darul Helal Medresesi`nden de bahsetti. "Bir tuğla da siz koyun" çağrısıyla katılımcıları bu hayra davet etti.

"Bizi idare eden ve sömüren sisteme artık dur demeliyiz"

Dünya Helal Vakfı ve Darul Helal Medresesinin gençlere çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Büyüközer, "Yalnız olsak da davamızdan geri durmamamız gerekir. Bilmeliyiz ki bizler Allah'ı yeryüzündeki halifeleriyiz. Tek başımıza bile bir ümmet olabiliriz. Bizi idare eden ve bizi sömüren bu sisteme artık dur demeliyiz." Şeklinde konuştu.  

Konuşmalarının ardından GİMDES Gönüllü Başkanı Süleyman Yerlikaya tarafından Hüseyin Büyüközer`e bir plaket takdim edildi.

Her yaştan katılımın olduğu programın sonunda GİMDES hakkında bilgi almak isteyenlerin soruları cevaplandırıldı. Programın sonunda katılımcılara ikramların ve tanıtıcı broşürlerin olduğu bir paket hediye edildi. (M. Zeki Aygur - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir