• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Üniversiteli genç kızlar pembe otobüs taleplerini HÜDA PAR`a iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenci potansiyelinin yüksek olduğu Osmanbey Kampüsünde, Araştırma Hastanesinin de eklenmesiyle otobüslerin tıka basa dolduğunu söyleyen Harran Üniversitesi kız öğrencileri, bu sorunun çözümü noktasında HÜDA PAR`ı ziyaret ederek taleplerini ilettiler.

HÜDA PAR Şanlıurfa Kadın Kollarının da destek verdiği ziyarette üniversiteli kız öğrenciler şimdiye kadar yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını İl Başkanı Lokman Yalçın`a iletti.

Yaptıkları ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan ilahiyat öğrencisi Zeliha Yıldız, otobüsler ile ilgili çektikleri sıkıntıları dile getirmek ve bayanlara özel araç tahsil edilmesi noktasında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığına taleplerini iletmek için geldiklerini söyledi.

2014 yılında yaşadıkları sıkıntıların çözümü için yaklaşık bine yakın imza toplayarak o dönemin büyükşehir belediye başkanına ilettiklerini söyleyen Yıldız, bu konuda herhangi bir adımın atılmadığını söyledi.

"Bine yakın imza topladık ama bir adım atılmadı"

Yıldız, “Harran Üniversitesi öğrencileri olarak otobüsler ile ilgili çektiğimiz sıkıntıları dile getirmek ve otobüslerde bayanlara özel araç tahsil etmeleri için HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığına taleplerimizi iletmek için geldik. 2014 yılında Şanlıurfa`nın Belediye Başkanı olan Celaladdin Güvenç`e de taleplerimizi iletmiştik. O zamanlarda bine yakın imza toplattık. Bu imzaları sadece tesettürlü öğrenciler değil, başı açık olan kardeşlerimiz de attı. Bu imzaları Celalettin Güvenç`e ilettik, talep ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Bu konuda herhangi bir atmadı. Bu konuda bize olumlu-olumsuz bir yanıt gelmedi. Bu süre zarfında elimizden geleni yaptık, yeniden istiyoruz. Çünkü sıkıntılar çekiyoruz ve bu sıkıntılar giderek artıyor. Bunun düzeltilmesi yönünde çabamızı gösterecek ve göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

"Yetkilileri göreve çağırıyoruz"

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da bu sorunun özümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Üniversiteli bazı genç kızlarımız partimizi ziyaret ederek şehir merkezi ve Osmanbey Kampüsü arasındaki şehir içi otobüslerinde yaşadıkları bazı sorun ve sıkıntıları dile getirdiler. Bu sıkıntılarının çözümüyle alakalı partimizi ziyaret ettiler. Bizler de HÜDA PAR olarak üniversiteli genç kızlarımızın sorunlarını dinledik. Hatırlanacağı üzere 2012 yılında büyükşehir belediyesine pembe otobüsün tahsisi konusunda bir teklif sunulmuştu. Bu istek üzerine epey bir süre pembe otobüs konusu konuşuldu, tartışıldı. O dönemlerde belki İstanbul`un bazı kesimlerinde pembe otobüs uygulanması uygulandı. Ama netice itibariyle üzerinde fazla durulmadı. Gereken hassasiyet gösterilmediğinden dolayı unutulup gitti. Şu an Şanlıurfa`da Osmanbey Kampüsünde okuyan kızlarımız şehir içi otobüslerin sayısının yetersiz olduğunu ve bununla birlikte Osmanbey Kampüsünde Araştırma Hastanesinin de eklenmesiyle birlikte yoğun bir yolcu kapasitesi olduğunu, araçlarda yoğun yolcu kapasitesinden dolayı uygun olmayan hareket ve davranışlara şahit olduklarını söylediler. Bizler de bu öğrenci kızlarımızın sorununu dile getirmek adına yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Pembe otobüs uygulamasının bütün kızlarının geneli için gerekli olduğunu söyleyen Yalçın, konuyla alakalı büyükşehir belediyesi ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

"Bacılarımızın yaşadıkları sıkıntılarının giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız"

Yalçın, “Bu genç kızlarımız 2014 yılında üniversitede imza kampanyası yapmışlar. Binlerce imza toplandıktan sonra büyükşehir belediye başkanlığına teslim etmişler. Sadece merkez Karaköprü ilçemizin bir kız yurdunda bir uygulama başlatılmış, o uygulamanın da şu an sona erdiği ve kaldırıldığı söylenmektedir. Bu konuyla alakalı olarak üniversiteli kızlarımızın bu talebini gündeme getirecek ve takipçisi olacağız. En yakın zamanda büyükşehir belediye başkanından da randevu talep ederek bu bacılarımızın sesi olma adına yaşadıkları sıkıntılarının giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir