• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
"Kur`an hiçbir zaman pozitif bilime ters düşmemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) toplandı.

Merkezi Bursa'da bulunan enstitüye üye astronomi, robot ve havacılık alanında faaliyet gösteren uzmanlık kulüplerinin temsilci ve eğitmenlerinin yanı sıra Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM)  Genel Koordinatörü Rıfat Bakan da katıldı. Toplantıda Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün 2016 yılı faaliyetleri ve gelecek hedefleri konuşuldu.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  gelecek nesillere, pozitif bilimin ilahi vahiy Kur'an-ı Kerim ışığında anlatılması gerektiğini söyledi.

Kuran'ı Kerim'in pozitif bilim ile ters düşmediğini ifade eden Ulcay, aksine bugüne dek Samanyolu galaksisinde keşfedilmiş gezegenlerin dizilişi dâhil olmak üzere birçok bilinmeyene Kur'an-ı Kerim'in ışık tuttuğuna dikkat çekti.

Ulcay, "Bilimi çocuklara sevdirmek ve topluma yaymak adına bilim merkezleri önemli ancak işin eğitim kısmında Allah kelamı Kuran'ı Kerim'in de bizlere verdiği çok önemli mesajlar var.  Çocuklarımıza bilimi sevdirirken ve öğretirken Kur'an-ı Kerim'deki ilgili ayeti kerimelerden örnekler vermeliyiz. Kur'an hiçbir zaman pozitif bilime ters düşmemiştir."  dedi.

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü'nün faaliyetlerini ve hedeflerini anlatan Ulcay, enstitünün bir çatı kuruluşu olarak kurulduğunu ancak yeterince destek göremediklerini ifade etti.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kentin bir değeri ve markası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ulcay, bilim merkezlerinde önemli olanın kalıcılık ve sürdürülebilirlik olduğunu belirtti.

Ulcay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tür özellikli merkezler bir kişinin ya da kurumun başına kalırsa ömrü çok uzun olmayabilir. Bu yüzden kaygı duymalıyız. Türkiye'nin buna kafa yorması lazım. Her bireyin bu tür merkezlerin yaşatılabilmesi adına sorumluluk alması lazım. Bilim merkezleri, eğitimin gelişmesi açısından son derece önemli. Ekonomideki hedefinin dünya sıralamasında ilk onda olan bir ülkenin eğitim klasmanında gerilerde kalması kabul edilemez. İşte bu yüzden bilim merkezleri önemli. Bilim merkezleri eğitime alternatif bir metot değil ancak öğrenciye görerek, dokunarak hissederek bir şeyleri kavraması bakımından belli bir avantaj sağladığı bir gerçek."

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ise BTM'nin faaliyetleri ve yakında temeli atılacak Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)  hakkında katılımcılara bilgi verdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir