• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Tapu sorununa çözüm istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Cudi Mahallesi'nde (Yavuz Selim) ikamet eden çok sayıda vatandaş, yaklaşık 40 yıldır evlerinin bulunduğu arsaların tapusunu alamadıklarını belirterek, yaşadıkları sorun için yetkililerden çözüm bekliyor.

Mahallenin 3514, 3540, 3547, 3549, 3551 ve 3553 numaralı sokaklarında yaşayanlar, evlerinin tapusunu almak istiyor.

Sıkıntılarını dile getiren Cudi Mahallesi Muhtar Azası Sabri Yılmaz, "Mahalle sakinleri daha köylerdeyken gelip burada tarla almışlar. 350-400 hanenin hepsi tapusuzdur. 6 sokağımızın tümü tapusuzdur. Yaklaşık 500 ev var. Yetkililerden tapularımızı istiyoruz." dedi.

Tapularının yaklaşık 100 ortakta olduğuna değinen mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Demir, şunları söyledi: "35 yıl önce Batman'a gelmeden önce buradaki insanların hepsi bu arsaları paralarıyla almışlar. 5-6 sokak tapusuz. Bu sokaklarda 450-500 ev var. Tarlayı aldığımız insanlar daha sağdırlar, ölmeden tapularımızı halletsinler. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Eğer haksızlık yapmışsak haksızlık yaptığımızı söylesinler. Herkes biliyor, en az 25 senedir evlerimizi bu arsalarda yapmışız. Evler bizimdir. Milletin tamamı da kuruşu kuruşuna parasını vermiş. Paralarını vermemişsek tapumuzu vermesinler. Bir sorun yoksa niye tapularımızı vermiyorlar?"

İlerleyen zamanlarda mahallelerinde kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların başlaması durumunda sorunlarının daha da büyüyeceğini dile getiren Erhan Gelir ise "Yaklaşık 25 senedir bu mahallede oturuyorum. 35-40 senedir bu arazileri almışız. Yaklaşık 6 sokağın tapusu yok. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Vali veya belediye başkanı bize yardım etsin. Bu insanlar mağdurdur ve tapularını istiyorlar. Şu anda tapularımız yok. İleriki zamanlarda bir kentsel dönüşüm olduğu zaman kimin arsası ne kadardır kimse bilmiyor. Bu insanlar sadece tapularını istiyorlar. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bu insanların tapularının bir an önce verilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir