• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
`Etrafımızdaki Ülkeler Bombalarla Donatıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran`ın nükleer teknoloji ve enerjide elde ettiği yeni başarıların tanıtımı dolayısıyla düzenlenen törende, ``Atom bombasına sahip ülkelerin atom bombasına karşı oldukları`` iddialarını sorguladı.

Devlet televizyonu tarafından canlı verilen törende, atom bombası bulunan ülkelere seslenen Ahmedinejad, ``On binlerce atom bombası stoklayan, atom bombalarına karşı olduğunu iddia ediyor. Onlar kendileriyle dalga geçiyorlar, tarih de onlarla dalga geçecek`` ifadesini kullandı.

ABD`yi kastederek sadece bir ülkenin atom bombalarını geliştirmek için 80 milyar dolar harcadığını belirten Ahmedinejad, ``Bir atom bombası 500 bin insanı öldürüyor, on binden fazla bomba ne kadar insan öldürür- Kendileri, atom bombalarıyla yeryüzünü birkaç kez altüst edebileceklerini söylüyor. Peki bu ilerleme mi gerileme mi-`` diye sordu.

Batılı ülkelerin atom bombasına karşı oldukları yönündeki iddiaları ``boş`` olarak değerlendiren Ahmedinejad, batılılara hitaben ``Sizler, etrafımızdaki bazı ülkeleri bombalarla donattınız. Bazılarına da son dönemde bomba verdiğinizden haberimiz var`` diye konuştu.

Ahmedinejad, aradan 80 yıl geçmesine rağmen birkaç ülke dışında kimsenin nükleer teknolojiye sahip olmadığını, buna cesaret edenlerin ise yaptırım ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Batılı ülkelerin bilim ve teknolojiyi kendi tekellerinde tutarak zorbalık için bir araca dönüştürdüklerini, diğer ülkelerin gelişmesine, kalkınmasına karşı olduklarını savunan Ahmedinejad, barışçıl nükleer enerjiyi tüm ülkelerin hakkı olarak gördüklerini vurguladı.

``İran`ın nükleer alandaki başarısı bütün ülkelere aittir`` diyen Ahmedinejad, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yasaları çerçevesinde bu kuruma üye ülkelerle nükleer işbirliği ve tecrübe paylaşımına açık olduklarını bildirdi.

Batılı ülkelerin propagandası yüzünden nükleer enerjinin atom bombasıyla anılır olduğunu dile getiren Ahmedinejad, nükleer bilimin tıp, tarım, sanayi, temiz ve ucuz enerji gibi alanlarda insanlığa hizmet verdiğine dikkati çekti.

Mahmud Ahmedinejad, baskı, yaptırım ve tehditlere rağmen İranlı bilimadamlarının üstün gayretleri sonucu nükleer bilim ve teknolojide kayda değer başarılara imza atıldığını ve tüm insanlığın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad`ın da katılımıyla İran Atom Enerjisi Kurumunda bugün düzenlenen törende nükleer alanda elde edilen üç yeni başarının tanıtımı yapılmıştı.

 

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir