• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Gazze`de Su Sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze’deki sahil belediyeleri sular idaresi, elektrik kesintisi krizi sürdüğü takdirde vatandaşlara yeterince su ulaştırılamayacağı hususunda uyarıda bulundu.
 
Sular idaresi dün yayınladığı bildiride şöyle dedi: ‘Elektrik kesintisi krizinin sürmesi, sular idaresinin vatandaşlara yeterli miktarda su ulaştıramamasına yol açmaktadır. Bu da su sağlanması için tesislerin sürekli çalışması yolunda çok büyük miktarda yakıt tüketimini gerekli kılmaktadır. Böyle olunca da sular idaresinin mali kaynakları tükenmektedir.’
 
Bildiride daha sonra şöyle devam edildi: ‘Sular idaresi elektrik kesintisi olduğu vakitlerde kuyu ve pompa istasyonlarını sürekli çalıştırmasına karşın, bu sorunun tamamen çözülmesi için yeterli olmadığına işaret etti.
 
Sular İdaresi, tüm yetkili ve ilgili kesimleri, hükümet kurumlarını ve uluslararası kuruluşları bu krizin şiddetini azaltma yolunda uygun bir çözüm yolu bulabilmek için müdahaleye çağırarak bu sorunun hem su sektöründe çalışmaya hem de Filistinli insanın hayatının her yönüne büyük etkisi olduğuna işaret etti.
 
Öte yandan sağlık bakanlığı Gazze’deki elektrik kesintisi hususunda uyarıda bulundu. Bakanlık, elektrik krizinin varlığı ile beraber yüzde yetmiş iki oranına varan yetersizlik, hastanelerde ve sağlık merkezlerinde jeneratörleri çalıştırmaya olan büyük ihtiyaç gölgesinde Gazze’deki hastanelerde ciddi yakıt sıkıntısı yaşandığını, bu durumun ise insani bir felaket anlamına geldiğini vurguladı.
 
Sağlık Bakanlığı Genel Malzemeler İdaresi Müdürü Bassam Barhoum, tüm hastanelerde bir saatte gerçekleşen tüketim oranının 815 litre olduğunu, sekiz saatlik elektrik kesintisi durumunda bu rakamın 65200 litreye çıktığını söyledi. Ardından şöyle ekledi: ‘Aylık tahmini yakıt tüketimi 163.200 litre. Senelik ise 1.958.400 litreyi buluyor.’
 
Barhoum, 31 Ocak 2012 tarihinde Dünya Bankası’ndan ulaşan oranın 111.900 olduğunu ancak bu oranın hastanelerdeki cari yakıt açığını kapatmak için yeterli olmadığını ifade etti.
 
Bakanlık, Uluslararası Toplum’u ve insan hakları örgütlerini Gazze’deki hastanelerdeki hastaların hayatını kurtarmak için gerekli yakıt oranının sağlanması yolunda acilen ve hızlı bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.
 
Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir