• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Samsat`ta hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle görevlendirilen 50 kişilik teknik ekip, Adıyaman'ın Samsat ilçe merkezi ve köylerinde ön hasar tespit çalışmalarının ardından kesin hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

Vali Abdullah Erin, Samsat Kaymakamlığının bahçesinde oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci'ye depremin yaşandığı birinci günden bugüne yürütülen çalışmalar ve tamamlanan hasar tespit raporu hakkında bilgi verdi.

5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede 652 artçı sarsıntının yaşandığını söyleyen Erin, deprem etkisinin azalan bir eğilimle devam ettiğini belirtti. 

Erin, "Depremin meydana geldiği ilk 15 dakika içerisinde durum değerlendirmesi yaptık ve gerek ilimizden gerekse çevre ve diğer illerden deprem bölgesine arama kurtarma timi ile sağlık ekiplerini hızlı bir şekilde sevk ettik. AFAD Başkanlığı tarafından hızlı bir şekilde bölgeye barınma çadırı sevkiyatı yapıldı. Depremin olduğu günün gecesinde gerek Samsat ilçe merkezinde gerekse de köylerdeki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza çadır ulaştırılmıştır. Aynı gün afetzedelere akşam yemekleri ulaştırılmıştır. Yine ilçe merkezinde Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili kurumlarla koordineli çalışma yapmak üzere İlçe Afet Yönetim Merkezi kurulmuştur. Depremzede vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD tarafından bölgeye sevk edilen WC konteyner, duş konteynerleri ile okul, cami, resmi kurumların çadırlarının kurulumları sağlanmıştır. Oluşturulan çadırlarda geçtiğimiz çarşamba günü eğitim ve öğretim başlamıştır." dedi.

Yapıların yüzde 78'i ağır hasarlı

Depremin ardından kesin hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Erin, "Kesin hasar tespit çalışmaları sonucunda hazırlanan rapora göre, Samsat ilçe merkezinde ve köylerinde 2 bin 48 yapının bin 289 adeti ağır hasarlı, 168 adeti orta hasarlı, 542 adetinin az hasarlı veya hasarsız olduğu, buna göre ilçe merkezindeki yapıların yüzde 78'inin, köylerdeki yapıların ise yüzde 69,5'nin ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Samsat ilçemize sınırı olan ve depremden etkilenen Kahta ilçemize bağlı köyler ile Adıyaman merkeze bağlı köylerde de kesin hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı Samsat ilçemizde kesin hasar tespit raporları Samsat Kaymakamlığımız aracılığıyla köy ve mahalle muhtarlarına tebliğ edilerek, askıya çıkarılmıştır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir