• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
ABD`den Suriye`ye Irak Taktiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve müttefiklerinin, Suriye`nin kimyasal silah stoklarını ve taşınabilir uçaksavar füzelerini çok yakından takip ettiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı`ndan, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 11 aydır süregelen ayaklanma sırasında Suriye`nin konvansiyonel olmayan silahlarının militan ya da terörist örgütlerin eline düşebileceği endişesi nedeniyle bu ülkenin kimyasal silah stoklarının ve taşınabilir uçaksavar füzelerinin hareketlerini yakından izlediklerini söyledi.

Yetkili, Suriye`nin kimyasal silah stokunun hala Suriye hükümetinin kontrolünde olduğuna inandıklarını belirterek, Suriye`nin kimyasal silah programının başka ellere geçmesini engellemek için hemfikir olan ülkelerle yakın işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Amerikalı yetkili, ABD`nin müttefikleriyle Suriye`nin taşınabilir uçaksavar füzelerinin çalınmadığını ya da dağıtılmadığını garanti etmenin yollarını tartıştıklarını sözlerine ekledi.

Suriye`nin hardal gazı dahil olmak üzere sinir gazlarına, ayrıca bu zehirli kimyasalları taşıyacak Scud füzelerine ve çeşitli gelişmiş konvansiyonel silahlara sahip olduğu sanılıyor.

Bağımsız silah uzmanlarına göre, Suriye`nin 2000`li yılların sonunda 4 binden fazla taşınabilir uçaksavar füzesi bulunuyordu.

İsrail ve müttefikleri, Suriye`nin atom bombası yapma kapasitesine sahip olmayı istediğinden şüpheleniyorlardı.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir