• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Konya, Karaman ve Mersin dışında Türkiye genelinde yağış beklendiğini açıkladı.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Osmaniye, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ile Hatay ve Adana kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (20cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don, sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Antalya ve Mersin kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye ile Hatay ve Adana kıyılarında gece saatlerine kadar kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, Konya ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı yağmur, kuzey kesimlerinin gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, batı kesimlerinde yağmur, Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bingöl ve Muş çevrelerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görülmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 19°C

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 9°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 15°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5°C

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9°C

Manisa: Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13°C

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir