• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Başbakan Yardımcısı Kaynak `Halk Buluşması`na katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, geldiği Batman`da kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarların katılımı ile düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

TPAO Kristal Park'ta düzenlenen ‘Halk Buluşması`na Veysi Kaynak`ın yanı sıra; AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da katıldı.

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz`in yaptığı konuşmanın ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yeni anayasa değişikliği, 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı Harekâtı konularına değindi.

Kaynak, 15 Temmuz`da 40 yıldan beri adeta bütün kılcal damarlara kadar inşa edilen bir sisteme karşı halkın kalbinde imanıyla tankların, silahların, uçakların karşısında göğsünü siper ederek geleceğine yönelik darbe girişimini yerle bir ettiğini söyledi.

40 yıl hazırlanan bir darbe sürecinin, devleti bütün organlarıyla ele geçirme sürecinin 17 saatte yerle bir olduğunu vurgulayan Kaynak, “Mülkiye, emniyet, üniversitemize örümcek ağı gibi dolaşan bir zihniyet bir fiske ile yok olup gittiler. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızı ve milletin dirayeti 40 yıllık örümcek ağı gibi örülen darbeyi yerle yeksan etti. Türkiye ilk defa böyle bir darbeyle karşılaşmış değildir. Evet, en hainiyle karşılaştı. İlk defa milletin tankı, topu, uçağı bizzat milletin kendisine yöneltildi, milletin meclisi bombalandı. Milletin meclisinin bombalanması demek milletin bizzahati kendisinin bombalanması demektir. Böyle bir hain girişimi gerçekten dünyanın, insanın havsalasının alması mümkün değil. Profesör, vali, milletvekili, general, seviyesine gelmiş, pilot olmuş ve bunlar Pensilvaya'daki bir sapkının bir işaretiyle adeta robotlaştırılmış olduklarını otaya koydular. Hangi akıl, vicdan bunların yaptıklarını kabul edebilir." diye konuştu.

1982 darbe anayasasıyla yönetildiklerini aktaran Kaynak, “16 Nisan'da yapmaya çalıştığımız, milletimizin iradesinin önündeki engelleri birer birer devirme, ortadan kaldırma tarihidir. Ortada bir yalan parlamenter sistem var. Bu meclis milletin temsilcileri olarak istediklerini yapmaya muktedir bir meclis, parlamento değildir. Bu meclis sürekli bunalımlar, krizler çıkartmaya hazır bir meclistir. Milletin iradesinin üzerinde hiç bir şey duramaz. 27 Nisan 2010'da eşi başörtülü bir cumhurbaşkanı seçilmesinin önüne geçenler bugün Allah'ın izniyle TSK'da, emniyetimizde ve bütün kurumlarımızda kendisi başörtülü bir komutana şahit oluyorlar. Bunu yapan bu milletin iradesi ve desteğidir.” dedi.

Konuşmasının devamında Kaynak, şunları söyledi: “Bu milleti krizlerle, yasaklarla karşı karşıya bırakmadığınız zaman neler yapacağını bu millet bize gösterdi. 15 Temmuz'da gösterdi. Başka bir örnek aramaya da gerek yok. Ama şimdi millet için yaptığımız bu anayasa ilk defa milletin temsilcilerinin yaptığı bir anayasadır. Çünkü biz artık kriz üretilmesin istiyoruz. Kardeşlerimizi tekrar inşa ederken birilerinin icazetine ihtiyaç duymak istemiyoruz. Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Hakkari bu bölge maalesef son 33 yılda büyük acılar çekti. Türkiye'de büyük acılar yaşadı. Binlerce masumun şehit olmasına şahit olduk.”

Konuşmasında Fırat Kalkanı Harekâtına da değinen Kaynak, “Bizim ordumuz içindeki hainlerini temizlendikten sonra ne kadar değerli ve kahraman olduğunu bugün Suriye'de göstermiştir. 2 bin kilometrekarelik DEAŞ terörü ile boğuşan o bölge bizim askerimiz tek başına 65 ülkenin yapmadığını yaptı. Bizim ülkemize oradan gelen tehlikeler, canlı bomba ve terörist gelmesin diye bizim güvenliğimizi El-Bab'tan başlattı. Ordumuzun Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle yaptığı bu operasyon neticesinde Cerablus ile Azez arasında 2 bin kilometrekare yer oranın asli sahiplerinin Arabıyla, Türkmeniyle, Kürdüyle oranın aslı sahiplerinin emin beldesi olmaya tekrar başlamıştır.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir